Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu i-a vizitat sâmbătă pe infanteriştii israelieni aflaţi în apropierea Fâşiei Gaza, a anunţat biroul său, iar o înregistrare video care însoţeşte comunicatul îl arată pe acesta spunându-le: "Sunteţi pregătiţi pentru următoarea etapă? Următoarea etapă se apropie", relatează Reuters şi Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul nu a dat detalii în înregistrarea video, care îi arată pe infanterişti dând din cap afirmativ ca răspuns la întrebarea sa.

Premierul Benjamin Netanyahu a vizitat sâmbătă kibbutz-urile Be'eri şi Kfar Azza de la graniţa cu Gaza, două dintre cele mai afectate comunităţi de atacul sângeros al Hamas de săptămâna trecută.

Comunicatul scurt al biroului său, difuzat după plecarea premierului din regiune, spune că Netanyahu "a mers printre ruinele caselor unde au avut loc masacrele teribile".

Premierul a stat de vorbă cu ofiţerii aflaţi în prezent acolo, inclusiv cu şeful batalionului de paraşutişti.

Această vizită a fost prima pe care Netanyahu a efectuat-o la faţa locului, la mai bine de o săptămână de la masacrele în urma cărora peste 1.300 de israelieni au fost ucişi, majoritatea civili, în timp ce valuri de terorişti Hamas au pătruns în Israel peste graniţă.

Netanyahu a fost din ce în ce mai criticat pentru că nu a venit la faţa locului, nu a participat la înmormântări şi nu a vizitat răniţii, menţionează Times of Israel.

CITEȘTE ȘI UPDATE - Protest în faţa Ministerului Apărării din Israel. Manifestanţii cer demisia lui Netanyahu

Vineri, premierul Benjamin Netanyahu declarase că represaliile pe care Israelul le-a întreprins în cursul săptămânii care a trecut de la atacul fără precedent al Hamas au fost "doar începutul", dar nu a dat detalii despre ce ar putea urma sau pentru cât timp.

"Ne lovim inamicii cu o forţă fără precedent", a spus Netanyahu într-o scurtă declaraţie care, în mod neobişnuit, a fost televizată după ce a început sabatul evreiesc. "Subliniez că acesta este doar începutul", a menţionat Netanyahu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.