Uniunea Europeană (UE) nu poate garanta faptul că se va ajunge la un acord comercial cu Regatul Unit la finalul perioadei de tranziţie a Brexitului, iar următoarele zile de negocieri sunt decisive, a avertizat miercuri preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Următoarele zile sunt decisive. UE este bine pregătită în vederea unui scenariu «no deal»”, a subliniat, în Parlamentul European (PE), Ursula von der Leyen.

”Întrucât avem puţin timp la dispoziţie, vom face tot ceea ce este posibil pentru a ajunge la un acord. Suntem pregătiţi să fim creativi”, a spus germana.

O concurenţă loială şi pescuitul sunt principalele obstacole în încheierea unui acord care să eglementeze relaţiile comerciale între Londra şi Bruxelles la finalul perioadei de tranziţie, la 31 decembrie, în urma Brexitului, care s-a consumat la 31 ianuarie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.