Uraganul Ida a ajuns, duminică, în Louisiana, exact în ziua în care în urmă cu 16 ani, la 29 august 2005, în statul american a produs ravagii uraganul Katrina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ida a atins pământul american cu rafale de vânt de până la 260 km/h, iar deja 250.000 de locuinţe erau fără electricitate.

"Găsiţi locul cel mai sigur din casă şi staţi acolo până când furtuna va trece", a scris pe Twitter guvernatorul John Bel Edwards.

"Următoarele 24-36 de ori vor fi absolut cruciale pentru noi, aici în Louisiana. Cred că sistemul costisitor de diguri înfiinţat după ravagiile produse de Katrina va rezista", a afirmat guvernatorul.

Ida va fi cel mai puternic uragan care va lovi Louisiana din anii 1850, anunţa sâmbătă John Bel Edwards, într-un apel ca locuitorii să se refugieze în camere fără ferestre.

New Orleans, cel mai mare oraş din stat, era afectat deja duminică de ploi şi vânt puternic, magazinele fiind baricadate cu garduri de lemn şi saci de nisip.

Statul Louisiana este frecvent lovit de uragane, iar în 2005 Katrina a făcut ravagii, peste 1.800 de persoane pierzându-şi viaţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.