Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis, vineri seară, un nou mesaj în care a reiterat determinarea ucrainenilor de a-şi apăra ţara şi pământul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Potrivit ziarului Kiev Independent, Zelenski a condamnat decizia NATO de a nu impune o zonă de excludere aeriană: ”Astăzi, conducerea alianţei a dat undă verde bombardării în continuare a oraşelor şi satelor ucrainene, refuzând să stabilească o zonă de excludere aeriană”.

Ulterior, într-un mesaj pe Twitter, Zelenski a afirmat că ”terorismul nuclear necesită acţiuni decisive ca răspuns”.

”La şedinţa Consiliului de Securitate al ONU, am cerut închiderea cerului deasupra Ucrainei şi lansarea unei operaţiuni pentru menţinerea păcii şi securităţii. Scopul este de a salva instalaţiile periculoase. Lumea nu trebuie să privească, ci să ajute”, a mai transmis Zelenski.

ŞTIRE INIŢIALĂ:Vom continua să luptăm. Ne vom apăra ţara. Ne vom revendica pământul. Mulţumim eroilor noştri”, a transmis, vineri seară, într-un mesaj pe Facebook, preşedintele ucrainean.  

Anterior, acesta s-a adresat, printr-un mesaj transmis pe Zoom, manifestanţilor din mai multe oraşe şi le-a cerut solidaritate cu Ucraina.  

De asemenea, el a cerut un moment de reculegere pentru cei care au murit apărându-şi ţara. 

”Dacă vom câştiga, va fi victoria întregii lumi democratice”, a transmis ei locuitorilor din Vilnius, Frankfurt, Tbilisi, Bratislava, Praga, Lyon, Paris. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.