Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit, sâmbătă dimineaţă, la Kiev pentru a discuta despre extinderea Uniunii Europene cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă aflu aici pentru a discuta despre calea Ucrainei către aderarea la UE", precum şi despre sprijinul financiar al UE "pentru a reconstrui Ucraina ca o democraţie modernă şi prosperă", a declarat ea la sosirea la gara din Kiev.

La 8 noiembrie, Bruxellesul urmează să transmită un raport privind progresele înregistrate de Ucraina şi să decidă dacă va deschide sau nu negocierile de aderare.

În timpul celei de-a şasea vizite a Ursulei von der Leyen în Ucraina de la începutul invaziei ruseşti, în februarie 2022, şefa Comisiei Europene intenţionează să discute şi despre "sprijinul militar" al europenilor, precum şi despre "al doisprezecelea pachet de sancţiuni" al UE împotriva Rusiei, în curs de pregătire, a declarat ea jurnaliştilor, inclusiv membrilor "European Newsroom", care reuneşte agenţiile de presă europene, printre care AFP.

"Mesajul cel mai important este de a reafirma că vom fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie", a insistat ea, într-un moment în care Kievul este îngrijorat că sprijinul occidental se diminuează din cauza conflictului dintre Israel şi Hamas. "Este adevărat că atenţia lumii este acum mai concentrată" asupra Orientului Mijlociu, a recunoscut ea. "Dar am planificat această călătorie (la Kiev) de mult timp; este tipul tradiţional de călătorie înainte de prezentarea unui raport privind extinderea UE", a adăugatt ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.