Autorităţile italiene au anunţat că 21 de persoane şi-au pierdut viaţa în seismul violent, cu o magnitudine de 6,2 grade pe scara Richter, care a zguduit miercuri noaptea localitatea Amatrice, precum şi alte oraşe şi comune din zona montană Gran Sasso. Mai multe persoane au fost prinse sub dărâmături, iar bilanţul ar putea să crească în orele următoare, informează ANSA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE. Autorităţile au confirmat moartea a 21 de persoane 

Nu există informaţii cu privire la naţionalitatea celor 21 de victime confirmate de către autorităţile italiene.

Cutremurul iniţial s-a produs la ora locală 3.36 (4.46 ora României), o adâncime de doar patru kilometri. US Geological Survey a anunţat că epicentrul a fost înregistrat în apropierea localităţii italiene Norcia, situată în regiunea Umbria la doi kilometri de Accumoli şi zece kilometri de Arquata del Tronto şi de Amatrice.

 

Între timp, trei replici puternice au zguduit regiunea, dintre care şi un seism cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter. Primele două replici au fost înregistrate la ora locală 4.32 şi, respectiv 4.33. Cele două epicentre au fost situate la Castelsantangelo sul Nera şi la Arquata del Tronto.

De asemenea, alte 50 de replici mai slabe au lovit până la această oră zona montană Gran Sasso.

Printre clădirile afectate de seism s-a aflat inclusiv clădirea primăriei din localitatea Amatrice, iar autorităţile au început operaţiunile de salvare a persoanelor blocate sub dărâmături.

 

Mai mult, structura de rezistenţă a singurului spital din localitatea Amatrice a fost puternic afectată de seism, iar pacienţii sunt transferaţi spre alte centre medicale din regiune.

UPDATE: Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa, iar altele sunt blocate sub dărâmături (presă)

 

 Informaţiile cu privire la numărul victimelor nu sunt clare, presa italiană vorbeşte 10-14 morţi, în vreme ce autorităţile au confirmat doar şase decese

 

UPDATE: Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa

Seismul a cauzat daune serioase în mai multe oraşe şi comune italiene, însă se pare că nu a lovit zone intens populate.

Cele mai lovite sunt localităţile italiene Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Italia a anunţat că mai multe elicoptere vor fi trimise la primele ore ale dimineţii pentru a evalua daunele produse de seism.

Primarul Accumoli a precizat că mai multe clădiri au fost distruse, în vreme ce patru persoane au fost blocate sub dărâmături.

”Patru persoane sunt blocate sub dărâmături şi nu dau niciun semn de viaţă. Vorbim de doi părinţi şi doi copii”, a explicat primarul Stefano Petrucci.

Alte două persoane au decedat în satul vecin Pescara del Tronto.

Primarul Amatrice a vorbit despre distrugerea extinsă a clădirilor oraşului.

”Jumătate din oraş a dispărut. Sunt oameni sub dărâmături... A fost o alunecare de teren şi un pod s-a prăbuşit”, a susţinut Sergio Pirozzi.

Agenţia pentru Protecţie Civilă a anunţat că seismul a fost grav şi există relatări cu privire la daunele provocate.

”Cutremurul a fost atât de puernic, încât patul părea că mergea de unul singur prin dormitor”, a declarat Lina Mercantini din Umbria.

 

Agenţia pentru Protecţie Civilă a anunţat că seismul a fost grav şi există relatări cu privire la daunele provocate. Între timp, un refugiat din munţii Gran Sasso a susţinut că o bucată mare dintr-o piatră s-a prăbuşit în timpul cutremurului.

Localitatea Amatrice este situată în partea centrală a peninsulei italiene, în zona montană a Apeninilor.

Anterior, un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade a zguduit localitatea L'Aquila, situată la doar 50 de kilometri de Amatrice, la 6 aprilie 2009. Seismul a lăsat în urmă 302 morţi şi peste 1.500 de răniţi, fiind unul dintre cele mai puternice din istoria recentă a regiunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.