Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 s-a produs duminică dimineaţă în Peninsula Alaska, a anunţat Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGS), ceea ce a condus la o avertizare de tsunami pentru regiunile din apropiere, care a fost ulterior ridicată, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

USGS a revizuit în jos magnitudinea cutremurului, de la o citire iniţială de 7,4, şi a revizuit adâncimea cutremurului la 32,6 km,  de la o valoare iniţială de 9,3 km.

Sistemul de avertizare de tsunami al SUA a emis o avertizare de tsunami pentru Alaska de Sud, Peninsula Alaska şi regiunile Pacificului apropiate cutremurului. Aceasta fost ulterior ridicată.

Nu au existat informaţii despre pagube materiale sau victime, deşi câteva conturi de pe Twitter au publicat video-uri cu imagini din timpul cutremurului şi cu sirenele pentru tsunami pornite.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.