Trei pasageri au murit şi mai mulţi sunt răniţi după ce un autocar înmatriculat în România a fost implicat vineri dimineaţă într-un accident grav pe o autostradă din Slovenia, relatează presa locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Accidentul a fost provocat de şoferul autocarului, care a ieşit de pe carosabil şi a intrat pe terasament. Autocarul, care avea şi o remorcă s-a răsturnat pe o parte într-un şanţ, relatează Vestnik.si.

Cei trei pasageri care şi-au pierdut viaţa sunt două femei şi un bărbat, iar alţi trei pasageri sunt grav răniţi şi au fost duşi la Spitalul General din Murska Sobota. În prezent, starea lor este stabilă.

În total, în autobuz se aflau 26 de pasageri şi trei şoferi, potrivit poliţiei slovene.

Şoferul autobuzului nu a fost rănit în accident şi nici ceilalţi doi şoferi de rezervă din autobuz.

Judecătorul de instrucţie de la Tribunalul Districtual din Murska Sobota, care a efectuat inspecţia locului accidentului, a dispus o examinare profesională pentru toţi cei trei şoferi, iar autorităţile vor efectua, de asemenea, o inspecţie tehnică extraordinară a autobuzului.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza exactă a accidentului şi nici celelalte circumstanţe, deoarece poliţiştii încă strâng informaţiile necesare. Traducătorii îi asistă, în timp ce pasagerii au fost preluaţi de angajaţii Companiei de Autostrăzi.

De asemenea, nu se cunoaşte încă identitatea tuturor pasagerilor. În autobuz nu se aflau copii, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Murska Sobota.

CITEȘTE ȘI UPDATE - MAE: Accident în Slovenia, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetăţeni spre Italia: Trei români au decedat, iar alţi patru au fost răniţi/ În autocar erau 29 de români

ŞTIREA INIŢIALĂ: 

Accidentul a avut loc vineri dimineaţă, în jurul orei locale 5:00 (6:00, ora României), pe autostrada Pomurje, între Gančany şi Murska Sobota, în direcţia Murska Sobota. 

Autostrada spre Murska Sobota şi Maribor a fost complet închisă timp de mai multe ore, cât timp poliţia a făcut investigaţii.

Deocamdată nu au fost date detalii despre circumstanţele producerii accidentului, dar poliţia urma să facă declaraţii. 

Fotografiile de la faţa locului arată un autocar ieşit din decor şi răsturnat pe o parte, într-un şanţ de la marginea autostrăzii, chiar înainte de un loc amenajat pentru opriri de urgenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.