Turnul Eiffel a fost redeschis, sâmbătă, la aproximativ două ore după ce fusese evacuat de către autorităţi, în urma unei ameninţări cu bombă care s-a dovedit a fi falsă, a declarat o sursă din poliţie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost o alarmă falsă, oamenii pot reveni înăuntru”, a spus sursa.

Turnul Eiffel a fost închis publicului sâmbătă, după ce a fost evacuat ca măsură de precauţie în urma unei ameninţări cu bombă, a declarat la momentul respectiv o sursă din poliţia franceză.

SETE, organismul care administrează amplasamentul, a declarat că experţii în eliminarea bombelor şi poliţia cercetau zona, inclusiv un restaurant de la unul dintre etaje.

”Este o procedură obişnuită în acest tip de situaţie, care este totuşi rară”, a spus un purtător de cuvânt.

Vizitatorii au fost evacuaţi atât de la cele trei etaje, cât şi din piaţa de sub monument, la scurt timp după ora 13.30 (11.30 GMT).

Turnul Eiffel este printre cele mai vizitate obiective turistice din lume. Lucrările de construcţie la turn au început în ianuarie 1887 şi s-au terminat la 31 martie 1889. Acesta a primit două milioane de vizitatori în timpul Târgului Mondial din 1889.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.