Preşedintele SUA Donald Trump a admis că tranziţia oficială poate începe astfel încât preşedintele ales Joe Biden să îşi poată prelua funcţia, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În postări succesive pe Twitter, preşedintele SUA a transmis agenţiei federale care supraveghează procesul de transfer al puterii ”să facă ceea ce trebuie făcut”, deşi a averizat că va continua să conteste înfrângerea sa în alegeri.

Administraţia Generală a Serviciilor a confirmat că Biden este ”câştigătorul aparent” al alegerilor, după ce victoria acestuia în statul Michigan a fost certificată oficial, o lovitură majoră pentru Trump.

Conform CNN, instituţia l-a informat pe Joe Biden că administraţia Trump este pregătită să înceapă procesul oficial de tranziţie, potrivit unei scrisori transmise luni-după-amiază de administratorul Emily Murphy.

Echipa lui Biden a salutat începerea procesului de tranziţie, în condiţiile în care Joe Biden urmează să fie instalat în funcţie în 20 ianuarie.

"Decizia de astăzi este un pas necesar pentru a începe să abordăm provocările cu care se confruntă naţiunea noastră, inclusiv controlul asupra pandemiei şi revenirea la normal a economiei”, a transmis echipa Biden.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.