SUA şi Marea Britanie au lansat o a treia rundă de atacuri comune împotriva miliţiilor Houthi în Yemen, ca răspuns la atacurile continue ale grupului aliat cu Iranul asupra navelor comerciale din Marea Roşie, informează Reuters. Mohammed al-Bukhaiti, un oficial cu rang înalt al Consiliului Politic Houthi, a declarat că grupul îşi va continua operaţiunile militare până când va fi ridicat asediul asupra Gaza şi a promis că va răspunde la ultimele lovituri ale SUA şi Marii Britanii în Yemen, notează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI SUA şi Marea Britanie au lansat atacuri asupra a 36 de ţinte ale rebelilor Houthi din Yemen
CITEȘTE ȘI Mai multe regiuni din Yemen, inclusiv Sanaa, vizate de atacuri

Atacurile au fost susţinute de forţe din Australia, Bahrain, Canada, Danemarca, Olanda şi Noua Zeelandă.

Potrivit unei declaraţii comune, loviturile au fost efectuate asupra a 36 de ţinte în 13 locuri din Yemen şi au vizat "instalaţii de depozitare a armelor adânc îngropate, sisteme şi lansatoare de rachete, sisteme de apărare aeriană şi radare".



De asemenea, acestea au inclus centre de control al dronelor de coastă, potrivit coaliţiei anti-Huthi.

Secretarul britanic al apărării, Grant Shapps, a declarat că cele mai noi atacuri "nu reprezintă o escaladare" şi fac parte din misiunea existentă de "a degrada şi mai mult capacităţile rebelilor Houthi".

"Această acţiune colectivă trimite un mesaj clar către Houthi că vor continua să suporte consecinţe suplimentare dacă nu pun capăt atacurilor lor ilegale asupra navelor maritime şi navale internaţionale", a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

Aceasta vine la doar o zi după ce SUA au lovit 85 de ţinte din Siria şi Irak ca răspuns la atacul mortal cu drone de duminică trecută asupra unei baze militare americane din Iordania, comis de un grup de miliţii sprijinit de Iran.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.