Spania a înregistrat, miercuri, un total de 59 de cazuri de variola maimuţei şi va comanda vaccinuri şi antivirale cu ajutorul Uniunii Europene (UE), a anunţat Guvernul spaniol, potrivit La Libre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Autorităţile sanitare spaniole au anunţat, joi, 25 de noi cazuri de variola maimuţei. Astfel, numărul total de infecţii a ajuns la 84 în Spania, unul dintre focarele de infecţii, relatează Reuters.

Ministerul spaniol al Sănătăţii a mai precizat că există 73 de cazuri suspecte

Ministerul spaniol al Sănătăţii consideră toate infecţiile variolei care nu provin de la oameni ca variola maimuţei în urma unui test pozitiv.

ŞTIREA INIŢIALĂ - În total, 59 de cazuri au fost detectate prin realizarea testului PCR, inclusiv 20 confirmate prin secvenţiere genomică, a declarat ministrul spaniol al Sănătăţii, Carolina Darias, într-o conferinţă de presă.

”Este rezonabil să presupunem că, fiind depistaţi pozitiv, toţi aceşti oameni au boala (n.r. - variolei maimuţe)”, a afirmat directorul Institutului de Cercetare Carlos III, Cristóbal Belda.

În total, 171 de cazuri suspecte au fost depistate în ţară.

În plus, Spania intenţionează să achiziţioneze vaccinuri Imvanex şi antivirale Tecovirimat printr-o achiziţie de grup de la UE în vederea limitării răspândirii virusului, a mai precizat ministrul spaniol al Sănătăţii.

Autoritatea europeană în caz de urgenţă sanitară HERA (”Health Emergency Response Authority”) ”va pune vaccinul la dispoziţia statelor membre, în speţă vaccinul Imvanex (...)”, a mai spus Darias, fără a preciza cantităţile sau termenele de distribuţie.

”HERA va stabili termenele”, iar dozele vor fi distribuite echitabil între statele membre pentru aceste produse ”cu producţie limitată şi acces limitat”, a adăugat ea.

Imvanex, produs de compania de biotehnologie Bavarian Nordic, este un vaccin de generaţia a 3-a autorizat în Europa din 2013 şi recomandat în lupta contra variolei la adulţi.

Nu există tratamente sau vaccinuri specifice pentru variola maimuţelor, dar multiplicarea cazurilor poate fi stopată prin vaccinarea contra variolei, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.