Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că până la 35 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma presupusului atac chimic din localitatea Khan Sheikhoun, situată în nord-vestul teritoriilor controlate de rebeli în provincia Idlib. Printre victime se numără inclusiv nouă copii, iar activiştii susţin că persoanele decedate au avut probleme repiratorii grave după un raid condus de avioanele guvernamentale şi de aliaţii ruşi, scrie Reuters. Iniţial, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului anunţa că în urma acestui atac au murit cel puţin 18 oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - 11:52: Siria: Bilanţul a ajuns la 35 de morţi în urma presupusului atac chimic din provincia Idlib

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că până la 35 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un presupus atac chimic din localitatea Khan Sheikhoun, situată în nord-vestul teritoriilor controlate de rebeli în provincia Idlib. De asemenea, printre victime se numără inclusiv nouă copii, iar activiştii susţin că persoanele decedate au prezentat probleme repiratorii grave după un raid condus de avioanele guvernamentale şi de aliaţii ruşi, scrie Reuters.

Guvernul al-Assad a negat în repetate rânduri că forţele sale utilizează arme chimice în regiunile controlate de rebelii din Siria.

Activiştii au susţinut că multe persoane au început să se înece sau au leşinat după raid, iar în unele cazuri victimele scoteau spumă pe gură. Între timp, surse medicale au precizat că acestea sunt semne clare ale unui atac chimic.

De asemenea, alte 60 de persoane au fost rănite în raidul aerian din Khan Sheikhoun.

Siria: Cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa într-un presupus atac chimic din provincia Idlib

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat marţi dimineaţă că cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa într-un presupus atac chimic din localitatea Khan Sheikhoun, situată în zona controlată de rebelii sirieni din provincia Idlib, transmite BBC.

Activiştii susţin că zeci de persoane au prezentat probleme respiratorii grave după un raid al avioanelor guvernamentale şi ruse în Khan Sheikhoun.

De asemenea, rebelii au publicat mai multe imagini cu cei ucişi în presupusul atac chimic din Idlib.

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice de la Naţiunile Unite a anunţat în octombrie 2016 că forţele guvernamentale siriene au utilizat de cel puţin trei ori arme chimice cu clor în perioada 2014-2015.

Jihadiştii Statului Islamic au lansat în schimb atacuri cu gaz muştar împotriva luptătorilor rebeli, a kurzilor şi forţelor lui Bashar al-Assad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.