Avionul care transportă sicriul cu trupul neînsufleţit al reginei Elizabeth II a părăsit Scoţia, marţi seară, şi a ajuns la Londra, fiind transportat la Buckingham Palace. Regele Charles al III-lea şi Camilla, regina consoartă, au ajuns la Palat. Familia Regală va primi sicriul Reginei la Palatul Buckingham

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE: Familia Regală va întâmpina sicriul Reginei la Palatul Buckingham 

În timp ce maşina funerară oficială îşi începe încet drumul spre centrul Londrei, copiii şi nepoţii reginei, precum şi soţii lor, se pregătesc să primească sicriul la Palatul Buckingham. 

Într-un moment privat, regele se va reuni cu soţia sa Camilla, regina consoartă, fraţii săi şi nepoţii reginei. 

Harry şi Meghan au sosit şi ei la Palatul Buckingham. 

UPDATE: Regele Charles al III-lea şi Camilla, regina consoartă, au sosit la Palatul Buckingham după ce s-au întors din Irlanda de Nord, transmite The Guardian.  

Mulţimea a izbucnit în urale şi aplauze în momentul în care coloana oficială, formată din cinci motociclete şi trei maşini, a intrat pe porţile palatului. 

Charles a putut fi văzut salutând cu mâna în timp ce stătea lângă Camilla.   

La câteva momente după sosirea regelui, steagul regal a fost ridicat deasupra palatului, semnificând sosirea monarhului, transmite BBC. 

Sicriul reginei este în prezent transportat cu avionul de la Edinburgh la Londra.   

ŞTIRE INIŢIALĂ: Sicriul este transportat de la Edinburgh la Londra cu un avion militar C-17 Globemaster, care urmează să aterizeze la Northolt, în vestul Londrei.

De-a lungul procesiunii, sicriul este însoţit de prinţesa Anne, aşa cum a fost pe tot parcursul ceremoniile, aceasta fiind dorinţa specială a mamei sale, Regina Elizabeth, conform BBC.

În momentul în care avionul se pregătea de decolare, garda de onoare a oferit salutul regal.

Aeronavele de tip C-17 Globemaster au fost folosite şi pentru livrarea de ajutor umanitar şi arme Ucrainei, dar şi la evacuarea civililor din Kabul în 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.