Prinţesa de Wales, Catherine, soţia moştenitorului tronului britanic, a suferit o intervenţie chirurgicală abdominală planificată la un spital privat din Londra, a anunţat miercuri Palatul Kensington, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operaţia, care a avut loc marţi, a fost un succes, dar Catherine va rămâne în spital timp de zece până la 14 zile, înainte de a-şi continua recuperarea acasă, a precizat Palatul.

Palatul a precizat că prinţesa, în vârstă de 42 de ani, doreşte să îşi ceară scuze pentru amânarea viitoarelor angajamente.

"Pe baza recomandărilor medicale actuale, este puţin probabil ca ea să revină la îndatoririle publice până după Paşte" (31 martie - n.r.), se arată într-un comunicat.

Palatul Kensington nu dezvăluie de ce boală a suferit Catherine şi precizează că prinţesa de Wales doreşte ca aceste informaţii să rămână private.

"Prinţesa de Wales apreciază interesul pe care îl va genera această declaraţie. Ea speră că publicul va înţelege dorinţa ei de a menţine cât mai multă normalitate pentru copiii ei; şi dorinţa ei ca informaţiile ei medicale personale să rămână private”, precizează comunicatul.

Palatul Kensington promite că va oferi actualizări cu privire la starea de sănătate a Alteţei Sale Regale, dar numai atunci când vor exista informaţii noi semnificative care să fie împărtăşite publicului.

Ultima dată, prinţesa de Wales apăruse într-o acţiune publică la 23 decembrie, iar în Ajunul Crăciunului publicase un mesaj video.

În 29 decembrie, prinţul şi prinţesa de Wales au publicat pe reţeaua X un mesaj de mulţumire pentru public şi un videoclip în care au rememorat momente ale angajamentelor lor publice din timpul anului.

Potrivit Daily Mail, starea lui Kate este gravă, din moment ce are nevoie de o recuperare atât de îndelungată, dar nu ar fi vorba despre cancer. Faptul că operaţia a fost programată arată că afecţiunea ei nu a apărut brusc, potrivit tabloidului britanic.

Catherine, care poartă titulatura de Prinţesă de Wales de la urcarea pe tron a regelui Charles al III-lea, în septembrie 2022, născută Catherine Elizabeth Middleton, este soţia lui William, cel mai mare fiu al regelui şi prinţul moştenitor. Născută la Reading la 9 ianuarie 1982, Catherine a studiat istoria artei la Universitatea St Andrews din Scoţia, unde l-a întâlnit pe Prinţul William în 2001. A avut mai multe locuri de muncă în domeniul comerţului cu amănuntul şi al marketingului şi a desfăşurat activităţi caritabile înainte de anunţarea logodnei lor, în noiembrie 2010. S-au căsătorit la 29 aprilie 2011 la Westminster Abbey. Cuplul are trei copii: George (10 ani), Charlotte (8 ani) şi Louis (5 ani). Catherine deţine patronajul a peste 20 de organizaţii caritabile şi militare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.