Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, era pe lista celor 10 pasageri aflaţi la bordul unui avion prăbuşit în Rusia, scrie BBC. Un canal de Telegram asociat cu Wagner anunţă că Prigojin ar fi murit, informaţie pe care a confirmat-o autoritatea aviatică rusă. “Dar chiar şi în Iad, el va fi cel mai bun!”, notează Grey Zone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE

Agenţia Federală de Transport Aerian din Rusia a inclus numele lui Evgheni Prigojin pe o listă a celor "declaraţi ca fiind la bordul avionului prăbuşit", notează bbc.com.

Numele lui Prigojin este pe listă alături de alţi şase pasageri şi trei membri ai echipajului.

Potrivit NEXTA, lista este următoarea:

Pasageri

Propustin Serghei

Makaryan Evgheniy

Totmin Aleksandr

Chekalov Valeriy

Utkin Dmitriy

Matuseev Nikolay

Prigojin Evgheni

Membrii echipajului

Levshin Aleksei, comandant;

Karimov Rustam, copilot;

Raspopova Kristina, însoţitoare de bord.

Cadavrele tuturor celor zece persoane care călătoreau la bordul avionului prăbuşit au fost recuperate de la locul accidentului, iar operaţiunea de căutare a fost finalizată, a anunţat agenţia de presă Interfax, care citează serviciile de urgenţă.

UPDATE

Un canal Telegram despre care se crede că are legătură cu Evgheni Prigojin a anunţat că liderul Wagner a murit, notează bbc.com. care menţionează că nu a reuşit să verifice această informaţie.

Grey Zone a precizat că Prigojin a fost "ucis ca urmare a acţiunilor trădătorilor Rusiei".

"Şeful Grupului Wagner, un erou al Rusiei, un adevărat patriot al Ţării sale - Evgheni Viktorovici Prigojin a murit ca urmare a acţiunilor trădătorilor Rusiei. Dar chiar şi în Iad, el va fi cel mai bun! Glorie Rusiei!", este mesajul Grey Zone, potrivit Reuters.

UPDATE

Preşedintele american Joe Biden a sugerat că este posibil ca liderul rus Vladimir Putin să fie în spatele prăbuşirii în apropiere de Moscova a avionului în care s-ar fi aflat Evgheni Prigojin.

CITEȘTE ȘI Joe Biden sugerează că Putin ar putea fi în spatele prăbuşirii avionului în care s-ar fi aflat Prigojin

UPDATE

Datele arată că al doilea avion a zburat spre Moscova, notează bbc.com.

Unele conturi ruseşti de pe Telegram speculează că şeful Wagner, Evgheni Prigojin, s-ar fi aflat într-un alt avion decât cel prăbuşit astăzi.

Celălalt avion, un alt Embraer 600, are numărul de înmatriculare RA-02748.

Datele de zbor ale avionului sunt parţial inaccesibile prin intermediul FlightRadar24, un popular site de urmărire a aeronavelor.

Dar datele arată că avionul a plecat de la Sankt Petersburg mai devreme astăzi şi a zburat spre Moscova. Urma dispare în apropierea aeroportului Ostafyevo din capitala rusă.

BBC nu a reuşit să confirme dacă Prigojin se afla la bord.

Pe de altă parte, preşedintele SUA, Joe Biden, a fost informat cu privire la accidentul aviatic raportat în Rusia.

UPDATE

În social media au apărut imagini cu momentul prăbuşirii avionului.

UPDATE

Potrivit autorităţilor ruse, la bordul avionului se aflau 10 persoane, inclusiv trei membri ai echipajului. Nimeni nu a supravieţuit.

Până acum s-au găsit opt cadavre la locul prăbuşirii avionului, potrivit agenţiei de presă RIA.

Nu a fost confirmată prezenţa liderului grupului paramilitar Wagner la bordul avionului.

UPDATE

Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, notează pe X (fostul Twitter), că există unele informaţii că în avion ar fi fost şi Dmitri Utkin, un fost ofiţer al forţelor speciale care a condus coloana de mercenari Wagner către Moscova în iunie.

Gheraşcenko a distribuit două filmuleţe cu avionul prăbuşit.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Potrivit agenţiei Tass, Autoritatea Aeronautică Civilă a Rusiei a afirmat că Evgheni Prigojin, şeful grupării de mercenari Wagner, se  afla pe lista pasagerilor avionului.

Agenţia Federală de Transport Aerian a lansat o investigaţie cu privire la prăbuşirea aeronavei Embraer, care a avut loc miercuri în regiunea Tver, printre pasageri numărându-se Evgheni Prigojin, a anunţat Agenţia Federală de Transport Aerian într-un comunicat, comform Tass.

"A fost declanşată o anchetă cu privire la prăbuşirea aeronavei Embraer, care a avut loc în această seară în regiunea Tver. Potrivit listei de pasageri, printre aceştia se afla şi numele şi prenumele lui Evgheni Prigojin", a menţionat departamentul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.