Premierul britanic Boris Johnson a anunţat vineri că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus şi că s-a plasat în izolare, dând asigurări că va continua să conducă efortul Guvernului împotriva epidemiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul ultimelor 24 de ore, am dezvoltat simptome benigne şi am fost testat pozitiv cu coronavirusul”, a anunţat şeful Guvernului într-o înregistrare video difuzată pe contul său de Twitter.

”M-am plasat în izolare acum, dar voi continua să conduc răspunsul Guvernului prin videoconferinţă, la ora la care luptăm împotriva acestui virus”, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Downing Street a anunţat că Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a prezentat simprome joi, la o zi după tradiţionala sesiune de interpelare a Guvernului în Camera Comunelor.

”Premierul a fost testat la avizul personal almedicului-şef al Angliei, profesorul Chris Whitty", a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt.

”Testul a fost efectuat la Downing Street, numărul 10, de către personal NHS, iar rezultatul testului a fost pozitiv”, a precizat el.

În prezent, epidemia noului coronavirus a ucis 578 de oameni şi a contaminat 11.658 în Regatul Unit - una dintre cele mai afectate şapte ţări din lume, după Italia, Spania, China, Iran, Franţa, şi Statele Unite, potrivit unui bilanţ Reuters.

Epidemia nu a cruţat nici familia regală.

Prinţul Charles a fost testat pozitiv, iar potrivit serviciilor sale el ”rămâne într-o stare bună de sănătate” şi ”munceşte de la distanţă ca de obicei”, din Scoţia, unde se află împreună cu soţia sa, Camilla.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.