Premierul britanic Boris Johnson s-ar putea confrunta cu o moţiune de cenzură, membrii Partidului Conservator din care face parte aşteptând un anunţ luni dimineaţă, a relatat agenţia de presă britanică ITV, citată de Reuters. Johnson va fi supus, luni seara, unei moţiuni de cenzură, a declarat preşedintele Comitetului 1922, Graham Brady, parlamentarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Pragul de 15% dintre parlamentari care cer o moţiune de cenzură cu privire la liderul Partidului Conservator a fost depăşit”, a scris Graham Brady într-o notă adresată parlamentarilor conservatori.

”În conformitate cu regulile, un scrutin va avea loc între orele 18.00 şi 20.00 (orele României 20.00-22.00) astăzi, luni, 6 iunie – detaliile urmează să fie confirmate”, a mai precizat el.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Insurgenţii conservatori se aşteaptă ca Sir Graham Brady să facă o declaraţie în această dimineaţă (n.r. luni) prin care să anunţe că va exista o moţiune de cenzură cu privire la Boris Johnson”, a spus jurnalistul Paul Brand, editor al ITV, pe Twitter.

În cazul în care Johnson pierde în cadrul moţiunii de cenzură, el ar fi înlăturat din funcţia de prim-ministru al Marii Britanii şi va începe lupta pentru a decide cine va fi înlocuitorul său.

Cel puţin 54 de membri conservatori ai Parlamentului trebuie să solicite în mod oficial o moţiune de cenzură lui Brady, preşedintele Comitetului 1922 al Partidului Conservator, pentru declararea procedurii.

Scrisorile sunt confidenţiale, aşa că doar preşedintele comisiei ştie exact câte au fost depuse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.