Patru copii şi şase femei se află între cei 13 ostatici israelieni eliberaţi vineri de Hamas, potrivit Forumului Familiilor Ostaticilor şi Persoanelor Dispărute, înfiinţat după atacul de la 7 octombrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Israel încep să apară informaţii despre ostaticii israelieni eliberaţi după 49 de zile de captovotate în Fâşia Gaza.

Cei patru copii sunt Emilia, în vârstă de şase ani, Ohad Monder, în vârstă de nouă ani, Aviv Asher, în vârstă de doi ani şi Raz Asher, în vârstă de cinci ani.

Mama lui Ohad Monder, Keren, a fost eliberată împreună cu fiul ei.

Keren Monder, o profesoară, a fost răpită împreună cu fiul său în timp ce se aflau în vizită la părinţii săi, în vacanţă.

Ruthi Monder, în vârstă de 78 de ani mama lui Keren şi bunica lui Ohad, a fost răpită şi eliberată vineri.

Avraham Monder, soţul lui Ruthi, este reţinut ostatic în continuare.

Hanna Katzir (77 ani), Yafa Ader, (85 ani) şi Hannah Perry (79 ani) au fost de asemenea eliberate vineri.

”Adina Moshe, în vârstă de 72 de ani, a fost răpită şi dusă în (Fâşia) Gaza la 7 octombrie, din casa sa din kibuţul Nir Oz, după ce teroriştii i-au asasinat soţul, pe Sa’id Moshe. Ea are patru copii: Maya, Yael, Sasson şi Amos. Ea se întoarce azi (vinerti) în braţele copiilor şi nepoţilor săi. Ea va putea să reînceapă să ajute la creşterea nepoţilor săi care locuiesc în kibuţ şi să se întoarcă la ale ei: gătitul, cultivarea plantelor şi cititul cărţilor”, anunţă într-un comunicat Forumul.

Forumul difuzează cu pipeta informţaii despre cei 13 israelieni eliberaţi de Hamas.

Al doilea nume este Margalit Moses, în vârstă de 78 de ani.

”Supravieţuitoare a unui cancer, ea suferă de diabet şi fibromialgie şi ia multe medicamente suplimentare (tensiune arterială, tiroidă)”, se arată în comunicat.

Ea este o ”iubitoare necondiţionată a naturii, mai ales apăsărilor”, se arată în comunicat.

În pofida problemelor de sănătate, Margalit Moses apreciază drumeţia. ”Vara trecută a făcut navigaţie în nordul Norvegiei. Iarna asta ea prevede să se ducă în Mozambic”, se arată în comunicat.

”Margalit adoră să tricoteze şi tricotează constant veste şi pulovere pentru nepoţii săi. Ea a participat la campania de bonete tricotate pentru Secţia de Terapie Intensivă Neonatală”, se arată în comunicat.

O femeie, Daniel Aloni, şi fiica sa, Emilia, în vârstă de şase ani, se află între ostaticii eliberaţi, potrivit Forumului.

”Daniel Aloni şi fiica sa Emilia, în vârstă de şase ani, au fost răpite sâmbătă dimineaţa în timpul vizitei lor în vacanţă la Nir Oz, la sora lui daniel, Sharon Aloni-Cunio (care a fost răpită împreună cu gemenele sale Emma şi Yuli, în vârstă de trei ani, şi tată loc David Cunio). Sâmbătă, la ora (locală) 11.00 (şi ora României), Daniel a trimis un ultim mesaj familiei sale, spunând că în casa lor erau terorişti şi că se temeau că nu vor supravieţui. Daniel şi Emilia sunt acum în drum către Israel”, anunţa Forumul într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.