Opozantul rus Aleksei Navalnîi, în prezent încarcerat, a fost transferat din colonia penitenciară în care se afla într-un loc necunoscut, a declarat, marţi, un consilier de rang înalt, relatează Reuters. Navalnîi a fost transferat într-o colonie penală de înaltă securitate mai departe de Moscova

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Leonid Volkov, opozant rus şi mâna dreaptă a lui Navalnîi a spus că, atunci când avocatul lui Navalnîi a sosit marţi la Colonia Corecţională nr. 2, o colonie penitenciară din Pokrov, la 119 km est de Moscova, i s-a transmis: ”Nu există un astfel de condamnat aici”.

În cursul zilei de marţi, mai târziu, observatorul regional al închisorii Serghei Yazhan a comunicat prin telefon că Navalnîi a fost transferat la colonia penală IK-6 din Melekhovo, lângă Vladimir, la aproximativ 250 km est de Moscova.

Yazhan este preşedintele Comisiei de Monitorizare Publică locală, o organizaţie însărcinată cu protejarea drepturilor prizonierilor din fiecare regiune rusă şi care lucrează îndeaproape cu autorităţile penitenciare.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Unde este Aleksei în prezent şi în ce colonie (n.r. penitenciară) este transferat, nu ştim”, a declarat Leonid Volkov, un opozant în exil şi mâna dreaptă a lui Navalnîi, într-o postare pe contul său de Telegram.

Aleksei Navalnîi a declarat la sfârşitul lunii mai că a fost acuzat într-un nou dosar penal şi riscă încă 15 ani de închisoare pe lângă pedeapsa pe care o execută în prezent, dacă este găsit vinovat.

În postările de pe reţelele sociale, Navalnîi a spus că a fost acuzat de crearea unei organizaţii extremiste şi de instigare la ură faţă de autorităţi. Acuzaţia vine pe lângă o pedeapsă de 9 ani pe care a primit-o în martie pentru fraudă şi sfidare a instanţei, înaintea căreia ispăşea deja o pedeapsă de 2 ani şi jumătate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.