Liderii Franţei şi Germaniei, preşedintele Emmanuel Macron şi cancelarul Olaf Scholz, au purtat, sâmbătă, o nouă rundă de convorbiri telefonice cu preşedintele rus, Vladimir Putin, relatează BBC. Macron şi Scholz i-au cerut liderului rus încetarea imediată a războiului din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Cancelarul german, Olaf Scholz, şi preşedintele francez, Emmanuel Macron, i-au cerut preşedintelui rus, Vladimir Putin, încetarea imediată a focului în conflictul cu Ucraina în timpul unei convorbiri telefonice de care a durat 75 de minute, sâmbătă, potrivit BBC.

”Conversaţia face parte din eforturile internaţionale în curs de a pune capăt războiului din Ucraina”, a spus un purtător de cuvânt al lui Scholz, care a precizat că liderii au convenit să nu ofere mai multe detalii.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Scholz a vorbit anterior cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski despre situaţia din Ucraina, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Între timp, Kremlinul a anunţat că Putin a criticat ceea ce el a numit ”încălcarea flagrantă” a dreptului internaţional umanitar de către forţele ucrainene, deşi nu au fost oferite detalii cu privire la încălcările la care Putin a făcut referire.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Preşedintele francez şi cancelarul german au cerut Rusiei, joi, încetarea imediată a focului în conflictul din Ucraina.

Moscova a respins solicitarea celor doi lideri.

Preşedintele Macron a subliniat pe tot parcursul crizei necesitatea de a menţine deschise canalele de comunicare cu Rusia şi a purtat nouă convorbiri telefonice cu liderul de la Kremlin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.