Occidentul vede Moldova ca pe o "nouă Ucraină", în timp ce preşedintele ţării, Maia Sandu, este "nerăbdătoare să adere la NATO" şi este gata pentru unirea Moldovei cu România, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat joi jurnalistului Dmitri Kiselev, relatează agenţia TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

CITEȘTE ȘI MAE de la Chişinău îi răspunde lui Lavrov: „Republica Moldova şi-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere”

"Motivul pentru care au luat în considerare Moldova pentru acest rol este că au reuşit să pună la conducere un preşedinte prin metode foarte ciudate, care sunt departe de a fi liber-democratice, un preşedinte care pur şi simplu îşi doreşte să adere la NATO. Ea (Maia Sandu - n.r.) are cetăţenie română, este pregătită să se unească cu România şi este pregătită practic pentru orice", a declarat Serghei Lavrov.

El a atras atenţia asupra faptului că, în paralel cu ceea ce el spune că ar fi o "campanie pro-NATO şi pro-UE" a Maiei Sandu, Occidentul şi Chişinăul refuză să reia negocierile pentru Transnistria în formatul 5+1, adică între Chişinău, Tiraspol, Rusia, SUA, OSCE şi ONU. În opinia lui Lavrov, acest lucru "spune multe".

"Acest format este considerat nepotrivit de către Occident, pentru că el a fost necesar atunci când la Chişinău mai existau încă autorităţi interesate de păstrarea integrităţii teritoriale şi de un acord cu Transnistria. Dar atunci când au venit noile autorităţi, care sunt gata să rezolve problema transnistreană prin forţă şi insistă asupra expulzării pacificatorilor noştri şi a celor care păzesc depozitele de muniţii de la Colbasna, atunci nu mai este nevoie de formate de negociere, ci trebuie doar să sprijinim autorităţile", a afirmat Serghei Lavrov.

"Aceasta este una dintre ţările pe care Occidentul vrea să o transforme într-o altă ţară anti-Rusia", a conchis el.

CITEȘTE ȘI Serghei Lavrov sugerează că Moscova vrea să facă noi cuceriri teritoriale în Ucraina şi anunţă că Rusia plănuieşte acţiuni care să eclipseze manifestările proucrainene la un an de la invazie


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.