Liderul nord-coreean Kim Jong Un pare să se afle într-un tren care se îndreaptă spre Rusia, potrivit unor oficiali citaţi luni de mai multe instituţii media sud-coreene, relatează CNN. Ulterior, Kremlinul a confirmat că liderul nord-coreean este aşteptat într-o vizită în Rusia "în următoarele zile". Locul de întâlnire cu Vladimir Putin ar putea fi Vladivostok, unde preşedintele rus a ajuns deja luni la un forum economic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Kremlinul confirmă că liderul nord-coreean Kim Jong Un va vizita Rusia "în zilele următoare"

Întâlnirea lui Kim cu Vladimir Putin ar fi programată pentru 13 septembrie, potrivit presei de la Seul.

CITEȘTE ȘI Putin a sosit la Vladivostok pentru Forumul Economic Estic, anunţă purtătorul de cuvânt al Kremlinului

Informaţiile vin la doar câteva zile după ce guvernul american a avertizat că liderul nord-coreean ar putea călători în curând în Rusia pentru a se întâlni cu Vladimir Putin pentru discuţii privind un eventual acord de furnizare de arme Moscovei pentru războiul său împotriva Ucrainei.

Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe a declarat săptămâna trecută că negocierile privind armele dintre Rusia şi Coreea de Nord "avansează în mod activ", după ce ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu, a vizitat Phenianul în iulie, în încercarea de a convinge oficialii nord-coreeni să vândă muniţie de artilerie Moscovei.

"Avem informaţii potrivit cărora Kim Jong Un se aşteaptă ca aceste discuţii să continue, pentru a include un angajament diplomatic la nivel de lider, în Rusia", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului, Adrienne Watson, într-un comunicat.

Watson nu a precizat când şi unde ar putea avea loc o potenţială întâlnire între Kim şi Putin în Rusia.

Nici Rusia şi nici Coreea de Nord nu au confirmat oficial întâlnirea.

În 2019, Kim a făcut prima sa călătorie în Rusia în calitate de lider al Coreei de Nord şi a călătorit de la Phenian la Vladivostok cu un tren blindat.

CITEȘTE ȘI Forumul economic de la Vladivostok, unde Kim Jong Un s-ar putea întâlni cu Putin, începe duminică. Liderul nord-coreean a apărut sâmbătă la o paradă alături de fiica sa şi a participat la o şedinţă foto cu ocazia aniversării fondării statului - VIDEO,FOTO

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.