Un camion a explodat luni după-amiază pe şoseaua de centură din Bologna, în apropierea aeroportului din oraş, provocând un incendiu puternic. Cel mai recent bilanţ dat publicităţii de către autorităţi arată că două persoane au murit şi aproximativ 70 au fost rănite. Autorităţile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate de accidentul urmat de explozia unui camion pe o autostradă din Italia, în apropierea aeroportului din Bologna, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară, a transmis Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Bilanţul victimelor incendiului din Bologna a ajuns la doi morţi şi până la 70 de răniţi, scrie Sky News.

Conform agenţiei ANSA, o camionetă care transporta alte maşini s-a ciocnit cu o autocisternă care transporta gaz petrolier lichefiat, declanşând astfel un incendiu de proporţii.

Accidentul a cauzat prăbuşirea parţială a unei secţiuni suspendate a autostrăzii iar mai multe maşini care se aflau sub această porţiune au luat foc şi apoi explodat.

Explozia a avut loc în apropierea aeroportului din Bologna, în Italia. O autocisternă care transporta substanţe inflamabile ar fi intrat într-un alt autoturism, acesta la rândul lui ciocnindu-se cu mai multe autoturisme de la o reprezentanţă auto. Geamurile mai multor case din apropiere s-au spart, iar un pod de pe autostradă s-a prăbuşit parţial.

Un bilanţ provizoriu dat publicităţii de către autorităţi arată că o persoană şi-a pierdut viaţa. De asemenea, alte 55 au fost rănite, 14 dintre ele fiind în stare gravă, scrie Corriere Della Sera.

Imagini difuzate de pompieri arată o coloană de fum negru ridicându-se deasupra camionului şi maşini în flăcări într-o parcare lângă autostradă.

Pompierii se luptă în prezent cu focul, conform presei locale. De asemenea, sunt prezente la faţa locului mai multe ambulanţe şi un elicopter al Poliţiei.

Aeroportul din Bologna a comunicat că incidentul nu a afectat activitatea aeroportului iar zborurile aterizează şi decolează după programul obişnuit.

Ministerul de Externe: Autorităţile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate în urma exploziei din apropierea aeroportului din Bologna

Consulatul General al României la Bologna urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de explozia produsă în apropierea aeroportului din Bologna, iar oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, spune MAE. 

"Până în prezent, autorităţile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu s-au  înregistrat solicitări de asistenţă consulară (...) Consulatul General al României la Bologna monitorizează situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune", precizează Ministerul de Externe.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatul General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051;5872209,  apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 349 1178220. Consulatul General al României la Bologna monitorizează situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.