Israelul a lansat un "val extins de atacuri" asupra Libanului după ce o femeie a fost ucisă şi alte persoane au fost rănite într-un atac cu rachetă asupra nordului Israelului, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - O serie de lovituri israeliene asupra unor sate din sudul Libanului au ucis miercuri patru persoane şi au rănit aproape o duzină, au declarat două surse de securitate libaneze citate de Reuters.

Femeia şi cei doi copii ai săi au fost ucişi într-un atac israelian asupra satului al-Sawana.

Puternica grupare armată libaneză Hezbollah a declarat, la rândul său, că o lovitură asupra unei alte localităţi a ucis unul dintre luptătorii săi.

Unsprezece persoane au fost rănite în total în sudul ţării, iar nivelul pagubelor a fost "vast", au precizat sursele Reuters.

Bombardamentele transfrontaliere au ucis deja peste 200 de persoane în Liban, inclusiv peste 170 de luptători Hezbollah, precum şi peste zece soldaţi israelieni şi câţiva civili israelieni.

De asemenea, a provocat strămutarea a zeci de mii de persoane din zonele de frontieră ale fiecărei ţări.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Atacul dinspre Liban a lovit zone din oraşul Safed, în nordul Israelului. Hezbollah, care cel mai probabil a efectuat atacul asupra Israelului, nu a revendicat încă responsabilitatea.

La rândul său, presa libaneză a relatat că au fost lovite sate şi că au fost incendiate clădiri în atacul israelian.

Cele două părţi au schimburi de tiruri în mod regulat peste graniţa de nord a Israelului de la atacurile din 7 octombrie ale Hamas. Şeful Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat marţi, într-un discurs televizat, că gruparea sa va înceta schimburile de focuri doar dacă se va ajunge la o încetare totală a focului în Gaza.

"Avioanele de vânătoare au început un amplu val de atacuri pe teritoriul libanez", a anunţat miercuri pe X purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF), Daniel Hagari. Acesta a spus că armata va oferi mai multe detalii despre ultimele sale lovituri aeriene în orele următoare.

Atacul din Liban asupra nordului Israelului a lovit zona Safed şi a vizat centrul de comandă nordic al armatei israeliene, a precizat IDF.

O înregistrare video arată cum una dintre rachete aterizează lângă poarta unui spital.

Hezbollah - o organizaţie musulmană şiită susţinută de Iran - este una dintre cele mai puternic înarmate forţe militare nestatale din lume. Aceasta a fost înfiinţată la începutul anilor 1980 pentru a se opune Israelului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.