Cel puţin şase persoane au fost rănite, miercuri, după ce un vehicul a intrat într-un grup de militari, într-o suburbie a Parisului. Primarul suburbiei afirmă că a fost vorba de un atac planificat deoarece vehiculul îi aştepta pe soldaţii, iar la această oră suspectul - care a fugit de la locul faptei - este căutat de către autorităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI CRONOLOGIE: Principalele acţiuni islamiste vizând militari şi poliţişti în Franţa, din ultimii doi ani

UPDATE - AP: Martori descriu durerea şi modul cum au fost atacaţi militarii francezi la Levallois-Perret, la periferia Parisului

O martoră a atacului cu o maşină, la periferia Parisului, vizând militari francezi, spune că a auzit un strigăt de durere foarte puternic şi militari care plecau în urmărire după o maşină, relatează The Associated Press.

Nadia LeProhon a fost luată prin surprindere după ce a auzit o bufnitură puternică, în afara imobilului în care locuieşte, la Levallois-Perret, la periferia Parisului, şi a ieşit în fugă afară, unde a văzut doi militari la pământ. Alţi militari fugeau după o maşină în viteză, strigând ”după el! Urmăriţi acea maşină!”.

Reprezentanţi ai poliţiei spun că şoferul pare că a atacat militarii printr-o ambsucadă şi a intrat cu maşina în ei după ce aceştia au ieşit dintr-o clădire şi se îndreptau către vehiculele lor, pentru a începe o nouă misiune de patrulare.

Ea spune că încă mai aude în minte strigătul pe care l-a auzit după coliziune. ”Nu voi uita niciodată acel strigăt - un strigăt de durere şi suferinţă”, a declaart femeia pentru AP.

Jean-Claude Veillant, un locuitor din zonă, a declarat că a văzut doi militari în uniformă căzând la pământ, după ce a coborât la intrarea imobilului de 13 etaje în care locuieşte.

”A fost oribil”, a declarat el, adăugând că ambii militari păreau să fie în stare gravă şi că unul era inconştient.

 

UPDATE - Secţia antiterorism a Parchetului din Paris a deschis o anchetă privind atacul vizând militari

Secţia antiterorism a Parchetului din Paris a deschis o anchetă pentru “tentativă de asasinat vizând persoane care au autoritate publică, în legătură cu o organizaţie teroristă infracţională”, au anunţat autorităţile, citate de BFMTV.

Ancheta a fost încredinţată Direcţiei Regionale de Poliţie Judiciară,  Direcţiei Centrale a Poliţiei Judiciare şi Direcţiei Generale de Securitate Internă.

UPDATE - Primarul suburbiei pariziene unde mai mulţi militari au fost loviţi de un vehicule spune că a fost un atac planificat

Primarul din suburbia Parisului Levallois-Perret afirmă că a fost vorba de un atac planificat, deoarece vehiculul îi aştepta pe soldaţi, relatează BFMTV.

"Fără îndoială, a fost un act deliberat (…), acest vehicul îi aştepta”, a adăugat primarul Patrick Balkany, vorbind de "o agresiune odioasă".

Mai exact, vehiculul staţiona pe contrasens, pe o alee mărginită de imobile, pentru a aştepta ieşirea militarilor din Regimentul 35 de Infanterie.

“BMW-ul a accelerat foarte tare, în momentul în care au ieşit. S-a întâmplat în centrul oraşului. S-a întâmplat foarte repede”, a subliniat edilul. 

Mai mulţi răniţi după ce un vehicul a intrat într-un grup de militari, la Paris

Mai multe persoane au fost rănite după ce militari au fost loviţi de un vehicul într-o suburbie a Parisului, relatează France24.

Incidentul a avut loc în suburbia Levallois-Perret, în Hauts-de-Seine, în nord-vestul Parisului, iar şase persoane au fost rănite în rândul militarilor, dintre care doi sunt în stare gravă, a anunţat Prefectura Poliţiei. Aceasta a precizat că viaţa niciunui ofiţer nu este în pericol. Victimele au fost duse la spitalul Percy din Clamart.

Militarii ieşeau din cazarmă, în Piaţa Verdun, în jurul orei locale 8.15 (9.15 ora României), când au fost loviţi de vehicul, potrivit BFMTV. 

O operaţiune a poliţiei este în curs, iar oamenii legii îl caută în prezent pe suspect, care a fugit de la locul faptei, şi automobilul său, marca BMW.

"Este o agresiune odioasă", a declarat primarul din Levallois-Perret, Patrick Balkany.

Militarii erau desfăşuraţi în cadrul operaţiunii Sentinelle, lansată în ianuarie 2015, după atacul de la Charlie Hebdo. În cadrul operaţiunii, 10.000 de militari, dintre care 3.000 în rezervă, sunt desfăşuraţi pentru teritoriul Franţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.