Clădirea Capitoliului din Statele Unite şi străzile din împrejurimile Washington DC sunt izolate după ce poliţia a avertizat cu privire la "o ameninţare externă de securitate", scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Suspectul din atacul de vineri de la Capitoliul, şoferul maşinii care a lovit doi poliţişti în apropiere de clădirea Congresului din Washington, a murit, au anunţat mai multe posturi americane de televiziune. 

Complexul Capitoliului, care a fost plasat sunt înaltă protecţie după asaltul mortal din 6 ianuarie, condus de manifestanţi pro-Tramp, a fost izolat după incident.

Unele bariere de protecţie au fost retrase recent şi perimetrul de securitate restrâns în jurul Parlamentului american.

Yogananda Pittman, şefa Poliţiei Capitoliului, a susţinut o scurtă conferinţă de presă şi a confirmat că suspectul a murit. Era bărbat şi a rănit doi poliţişti. Pittman a anunţat şi că unul dintre ei a murit. 

ŞTIREA INIŢIALĂ: Poliţia Capitoliului a anunţat că un suspect a fost arestat după ce a lovit doi ofiţeri de Poliţie cu o maşină. 

Suspectul şi doi ofiţeri au fost transportaţi la spital, precizează Poliţia. 

"Un suspect a fost arestat", a indicat Poliţia Capitoliului pe Twitter. "Cei doi agenţi sunt răniţi. Toţi trei au fost transportaţi la spital".

Focuri de armă au fost trase de asemenea, potrivit CNN, fără ca acest lucru să fie confirmat de autorităţi. Numeroase ambulanţe şi maşini de Poliţie sunt lângă Capitoliu. 

Imagini filmate din afara Capitoliului arată o maşină care pare să se fi lovit de o baricadă ce înconjoară complexul.

Aleşii din Congres sunt în vacanţa parlamentară săptămâna aceasta, dar unii membrii din echipele lor, angajaţi ai Congresului şi jurnalişti, erau prezenţi. Un elicopter a staţionat o perioadă pe esplanadă. 

Capitoliul fusese plasat sub protecţie foarte înaltă după atacul violent din 6 ianuarie, condus de susţinătorii lui Trump. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.