Cel puţin 19 elevi şi 2 adulţi au fost împuşcaţi mortal la o şcoală elementară din Uvalde, statul Texas, de un tânăr de 18 ani, identificat ca fiind Salvador Ramos, elev la un liceu din localitate. Poliţia a anunţat că atacatorul a acţionat singur şi că este mort, conform CNN. Anterior, acesta şi-ar fi împuşcat bunica, aflată acum în stare critică. CNN precizează că acesta este cel puţin al 30-lea atac din 2022 care vizează instituţii de învăţământ unde învaţă de la copii de grădiniţă până la liceeni. Exceptând atacul de la şcoala din Uvalde, anul acesta în SUA au avut loc cel puţin 38 de atacuri vizând şcoli, colegii şi universităţi, soldate cu cel puţin 10 morţi şi 51 de răniţi. Atacul de marţi este considerat cel mai grav după cel din 2012, din Connecticut, în urma căruia au murit 26 de persoane, inclusiv 20 de copii cu vârste între 6 şi 7 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Bilanţul victimelor atacului de la şcoala elementară din Uvalde a ajuns la cel puţin 19 elevi şi 2 adulţi ucişi. Anterior, agresorul, Salvador Ramos, de 18 ani, şi-ar fi împuşcat bunica, aflată în stare critică, în spital.

Cu trei zile înaintea atacului, tânărul a postat pe un cont de Instagram fotografiile a două arme de tip AR15.

Preşedintele Joe Biden a cerut SUA să-şi transforme durerea colectivă în acţiuni politice după atacul armat de marţi.

„Unde, pentru numele lui Dumnezeu, este coloana noastră vertebrală, să avem curajul să ne implicăm şi să facem faţă lobby-urilor? Este timpul să transformăm această durere în acţiune”, a spus el.

Ziua de marţi 24 mai a fost a 144-a zi a anului. Au avut loc cel puţin 212 atacuri armate considerate ucideri în masă în 2022, potrivit organizaţiei nonprofit Gun Violence Archive. CNN şi GVA includ în această categorie atacuri armate în care au fost rănite sau ucise patru sau mai multe persoane, fără a include atacatorul.

UPDATE - Un spital din San Antonio a anunţat că au fost aduse două persoane rănite în atacul de la şcoala din Uvalde, o fetiţă de 10 ani şi o femeie în vârstă de 66 de ani, ambele în stare critică.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Guvernatorul Greg Abbott a declarat că 15 persoane - 14 elevi şi un profesor - de la Şcoala elementară Robb, din Uvalde, au fost ucişi după ce un tânăr de 18 ani, care a murit şi el, a deschis focul.

„Se crede că şi-a abandonat vehiculul şi a intrat la şcoala elementară Robb din Uvalde cu o armă de mână şi este posibil să fi avut şi o puşcă, dar acest lucru nu este încă confirmat conform celor mai recente informaţii ale mele”, a spus el.

Suspectul, Salvador Ramos, era elev la liceul Uvalde şi este cetăţean american, a precizat Abott.

"Ceea ce s-a întâmplat în Uvalde este o tragedie îngrozitoare care nu poate fi tolerată în statul Texas", a spus el reporterilor.
De asemenea, guvernatorul a declarat că se pare că atacatorul a fost ucis în schimbul de focuri cu forţele de ordine şi că şi doi membri ai forţelor de ordine ar fi fost răniţi uşor.

El a adăugat că autorităţile locale care investighează incidentul vor primi toate resursele necesare.

În plus, Abbott a adăugat că atacatorul şi-ar fi împuşcat şi bunica înaintea atacului de la şcoală.

"Sunt informaţii că şi-a împuşcat bunica chiar înainte de a intra în şcoală. Nu am alte informaţii despre legătura dintre cele două incidente", a spus guvernatorul despre atacator.

De asemenea, Poliţia a transmis că atacatorul a acţionat singur şi că este mort.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.