Franţa îşi va consolida prezenţa militară în România în cadrul NATO prin desfăşurarea în săptămânile următoare a unei companii de ”vehicule blindate de infanterie” şi a unei escadrile de tancuri de tip Leclerc, a anunţat marţi ministrul francez al Apărării, relatează AFP. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi seară, că decizia preşedintelui francez Emmanuel Macron de a consolida prezenţa militară a acestui stat în România reprezintă ”un gest important pentru Flancul Estic al NATO, semn al solidarităţii Aliate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Iohannis: Salut decizia preşedintelui Emmanuel Macron de a consolida prezenţa militară franceză în România/ Un gest important pentru Flancul Estic al NATO, semn al solidarităţii Aliate

Decizia preşedintelui francez Emmanuel Macron de a ”consolida poziţia defensivă (n.r. franceză) pe Flancul Estic al Europei” a fost luată ”având în vedere situaţia de pe Flancul Estic al NATO” şi ”violenţa luptelor din Ucraina”, a declarat Sébastien Lecornu în timpul unei audieri în parlament.

Cu câteva săptămâni înainte de lansarea invaziei ruse în Ucraina, Franţa trimisese deja aproximativ 1.000 de soldaţi în România, ca parte a eforturilor de întărire a Flancului Estic al Alianţei Nord-Atlantice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.