Cel puţin 22 de persoane au murit şi mai mult de 50 rănite, vineri, după o puternică explozie, fără îndoială de la cauzată de o scurgere de gaz, care a distrus parţial un hotel din Saratoga, în centrul Havanei, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru cadavre au fost scoase de sub dărâmături la începutul serii, potrivit informaţiilor din jurnalul televizat, la o oră după anunţul unui raport oficial care preciza 18 decese, inclusiv un copil, şi peste 50 de răniţi.

Autorităţile au spus că supravieţuitorii se aflau sub dărâmături şi au trimis o echipă de câini să-i caute, inclusiv o femeie cu care salvatorii au avut contact.

Conform primului bilanţ, patru persoane au murit decedate, iar alte 13 dispărute.

Faţada hotelului Saratoga, evaluat la 5 stele, cu cele 96 de camere, două restaurante şi piscină de pe acoperiş, a fost în mare parte afectată de forţa exploziei care a avut loc la scurt timp după ora locală 11:00 a.m. (3:00 p.m. GMT). "Primele constatări indică faptul că explozia a fost cauzată de o scurgere de gaz”, a spus contul preşedinţiei cubaneze pe Twitter.

Un nor de fum şi praf s-a ridicat din Prado, principalul bulevard din centrul Havanei unde se află hotelul, lângă Capitoliu. Primele patru etaje au fost complet distruse, iar podeaua era plină de resturi şi cioburi de sticlă, a constatat AFP. Mai multe vehicule au fost distruse şi în apropierea acestui hotel, cunoscut pentru că a găzduit mai multe celebrităţi în ultimii ani, printre care Madonna şi Beyoncé.

Hotelul emblematic cu faţada verde, aflat în lucrări de renovare, fusese închis turiştilor de doi ani.

Doar muncitorii şi angajaţii erau înăuntru pregătindu-se pentru redeschiderea sa, programată pentru 10 mai, potrivit AFP. 

"Conform primelor constatări, explozia a fost cauzată de o scurgere de gaz", se precizează pe contul de Twitter al preşedinţiei cubaneze.

Potrivit responsabilului cartierului istoric al capitalei Alexis Costa Silva, citat de Cubadebate, în hotel se schimba o butelie cu gaz lichid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.