Un cutremur de magnitudinea 5,8 a avut loc joi în sud-vestul Turciei, potrivit Institutului american de geofizică USGS, soldat cu răniţi şi în care s-au surpat case, potrivit autorităţilor locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul a fost înregistrat în provincia Denizli, la ora 11.25 (14.25, ora României), potrivit USGS.

Agenţia turcă pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă (AFAD), potrivit căreia cutremurul a avut magnitidinea de 6,0 grade pe scala Richter, situează epicentrul seismului în apropiere de oraşul Bozkurt, la şapte kilometri adâncime.

”Acoperişuri au căzut, au avut loc fisuri adânci, unele case s-au surpat”, a declarat primarul din Bozkurt, Birsen Celik, la postul de ştiri NTV.

”Nimeni nu a fost ucis, nu există răniţi grav”, a adăugat ea.

”Primele informaţii pe care le avem nu anunţă morţi sau surpări de mare amploare”, a declarat directorul AFAD în provincia Denizli, Ali Etiz, citat de agenţia de presă de stat Anadolu.

Turcia, situată pe importante falii seismice, este zguduită cu regularitate de cutremure.

De la începutul anului, vestul şi sud-vestul Turciei au fost zguduite de o serie de seisme de magnitudini de peste 5.

Mai multe cutremure de acest fel, întegistrate în ultima perioadă, trezesc spectrul catastrofei din 1999, când două cutremure violente de magnitidinea peste 7 au devastat zone foarte populate şi industrializate în nord-vestul Turciei, omorând aproximativ 20.000 de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.