Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a ucis cel puţin 950 de persoane şi peste 600 de persoane au fost rănite, au declarat oficialii locali. Bilanţul ar putea creşte pe măsură ce informaţiile ajung din satele de munte îndepărtate, au declarat oficialii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 2 - Fotografiile publicate de presa afgană au arătat case care acum sunt doar dărâmături, precum şi cadavre învelite în pături întinse pe pământ.

Au fost trimise elicoptere pentru a ajunge la răniţi şi a transporta provizii medicale şi alimente, a declarat un oficial al Ministerului de Interne, Salahuddin Ayu.

Cutremurul de miercuri a cauzat cele mai multe morţi de la cutremurul din 2002, potrivit U.S. Geological Survey (USGC).

Haibatullah Akhundzada, liderul suprem al talibanilor aflaţi la guvernare, şi-a exprimat condoleanţele într-o declaraţie.

UPDATE - Majoritatea deceselor confirmate au avut loc în provincia Paktika, din estul Afganistanului, unde 255 de persoane au fost ucise şi peste 200 au fost rănite, a declarat oficialul Ministerului de Interne, Salahuddin Ayubi.

În provincia Khost, 25 de persoane au fost ucise şi alte 90 au fost transportate la spital, a mai spus el.

”Numărul morţilor va creşte probabil, deoarece unele sate sunt în zone îndepărtate din munţi şi va dura ceva timp să fie adunate detalii”, a declarat Ayubi.

Autorităţile au demarat o operaţiune de salvare şi elicoptere au fost folosite pentru a ajunge la răniţi şi a prelua provizii medicale şi alimente, a adăugat oficialul afgan.

Nu există informaţii cu privire la potenţiale victime sau pagube în Pakistan.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Seismul a lovit la aproximativ 44 de kilometri de oraşul Khost, în apropiere de frontiera cu Pakistan, la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit U.S. Geological Survey.

”Zguduituri puternice şi de durată”, a scris un afgan pe site-ul Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC).

Majoritatea deceselor confirmate au avut loc în provincia Paktika, unde 100 de persoane au fost ucise şi alte 250 au fost rănite, a declarat Mohammad Nassim Haqqani, şeful autorităţii de gestionare a dezastrelor din administraţia talibană.

Au fost raportate decese şi în provinciile estice Nangarhar şi Khost, a adăugat el, în timp ce autorităţile verifică dacă există alte victime.

Cutremurul a fost resimţit de aproximativ 119 milioane de locuitori ai Pakistanului, Afganistanului şi Indiei, a precizat EMSC pe Twitter.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.