Un cutremur de 7,1 grade a fost resimţit la Ciudad de Mexico, marţi, ziua în care capitala marchează un seism din 1985 soldat cu pagube importante, relatează The Associated Press. Cel puţin 80 persoane au murit în urma cutremurului de 7,1 care s-a produs în sudul Mexicului şi care a provocat prăbuşirea a numeroase clădiri în capitala Ciudad de Mexico, dar şi în alte oraşe, informează presa locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 01:00 - Presa indică cel puţin 80 de morţi în urma cutremurului de 7,1

Un nou bilanţ indică cel puţin 80 de morţi în urma cutremurului de 7,1 din Mexic, care a fost resimţit puternic în capitala Ciudad de Mexico, unde s-au prăbuşit 27 de clădiri, informează presa locală.

Potrivit posturilor de televiziune locale, cel puţin 80 de decese au fost înregistrate în cinci state federale: 54 în statul Moreles, 4 în Ciudad de Mexico, 8 în Mexico şi 13 în Puebla.

 

 

Autorităţile anunţă că 65 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului devastator, potrivit The Independent.

Un bilanţ anterior indica cel puţin 47 de persoane decedate, după ce seismul de 7,1 grade pe scara Richter a provocat prăbuşirea a numeroase clădiri în capitala Ciudad de Mexico, dar şi în alte oraşe.

UPDATE 23:56 - Cel puţin 47 de persoane au murit în urma cutremurului de 7,1 care a afectat capitala Ciudad de Mexico

Cel puţin 47 de persoane au murit în urma cutremurului de 7,1 care s-a produs în sudul Mexicului şi care a provocat prăbuşirea a numeroase clădiri în capitala Ciudad de Mexico, dar şi în alte oraşe, informează The Guardian.

Un nou bilanţ provizoriu anunţat de autorităţi indică cel puţin 47 de morţi.

 

Guvernatorul statului Morelos, Graco Ramírez, a publicat un mesaj pe Twitter în care susţine că cel puţin 42 de oameni şi-ar fi pierdut viaţa în această regiune.

 

 

 

Alte cinci persoane decedate au fost raportate în statul Mexico, primarul capitalei Ciudad de Mexico anunţînd că cel puţin 20 de clădiri s-au prăbuşit în oraş.

UPDATE 23:30 - Cel puţin cinci persoane au murit în urma cutremurului de 7,1 din Mexic

Cel puţin cinci persoane au murit în urma cutremurului de 7,1 care s-a produs în sudul Mexicului şi care a provocat prăbuşirea a peste 20 de clădiri în capitala Ciudad de Mexico, informează The Guardian.

UPDATE 23:20 - Daune la stadionul Azteca, după cutremurul din Mexic

Miticul stadion Azteca din Mexic a fost afectat de cutremurul de 7,1 grade, meciul dintre Club America şi Cruz Azul fiind amânat.

Terenul Azteca a fost primul care a găzduit două finale ale Cupei Mondiale în 1970 şi 1986.

Arena are o capacitate de 87.000 de spectatori.

UPDATE 23:10 - Primarul oraşului Ciudad de Mexico a anunţat că cel puţin 20 de clădiri s-au prăbuşit în capitala ţării.

 

 

UPDATE 22:50 - Numeroase clădiri s-au prăbuşit şi mai multe persoane se află sub dărâmături, fără a se cunoaşte exact numărul acestora, scrie Reuters.

Pe reţelele de socializare au apărut imagini cu clădiri care se prăbuşesc, în urma cutremurului.

 

 

 

 

Institutul american de geofizică USGS a anunţat că seismul a avut magnitudinea de 7,1, iar epicentrul a fost localizat în apropiere de oraşul Raboso, situat în provincia vecină Puebla, la aproximativ 123 de kilometri sud-est de Ciudad de Mexico.

Potrivit agenţiei mexicane de seismologie, cutremurul a avut o intensitate de 6,8, iar epicentrul acestuia a fost localizat la est de capitală, în statul Puebla.

Mii de oameni au fugit din clădiri de birouri, în centru, pe bulevardul Reforma, în timp ce alarme urlau, iar traficul s-a oprit la Monumentul Îngerul Independenţei.

În cartierul Roma, afectat grav de cutremurul din 1985, s-au desprins tencuieli şi cărămizi de pe faţadele unor clădiri şi au căzut în stradă. 

Într-o piaţă aflată în apropiere un muncitor cerea să nu se fumeze pentru că mirosea a gaze naturale. 

Guvernatorul statului Puebla Tony Galil a anunţat pe Twitter că unele clădiri au fost avariate în oraşul Cholula şi că s-au surpat turle de biserică.

Fotografii au căzut de pe perţi, obiecte se zdruncinau pe suprafeţe plane, iar monitoare de computer au căzut de pe birouri, potrivit unor imagini postate pe reţele de socializare.  Unele persoane s-au băgat sub birouri pentru ca să se protejeze.

Marţi, mai devreme, în clădiri din întregul oraş au avut loc exerciţii de pregătire pentru cutremure, marcându-se astfel cutremurul din 1985.

Mare parte din Ciudad de Mexico a fost construit pe locul unui fost lac, iar solul amplifică undele seismice până la sute de kilometri distanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.