Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică către Marea de Est, cum numesc coreenii Marea Japoniei, anunţă miercuri (ora locală) agenţia sud-coreeană Yonhap, care citează Statul Major al armatei sud-coreene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această lansare - care are loc în contextul în care Coreea de Sud şi Statele Unite şi-au consolidat cooperarea în domeniul apărării împotriva unei creşteri a tensiunilor între cele două Corei - a fost semnalată şi de către Paza de Coastă japoneză, potrivit agenţiei haponeze de presă Kyodo.

Armata sud-coreeană anunţă că analizează tipul de rachetă tras, potrivit Yonhap.

Acest tir este ultimul dintr-o lungă serie de teste de rachete a Phenianului şi intervine la o săptămână după ce dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat personal tirul unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) de tip Hwasong-18, cu combustibil solid.

Relaţiile celor două Corei se află la unul dintre cele mai scăzute niveluri istoric.

Relaţiile Phenianului cu Seulul se află într-un punct mort după de Kim Jong Un a îndemnat la o accelerare a dezvoltării armamentului nuclear, mai ales a armamentului nuclear tactic.

Coreea de Sud şi Statele Unite şi-au consolidat, în reacţie, cooperarea în domeniul apărării, prin organizarea unor exerciţii militare comune importante.

Acest tir intervine după ce Washingtonul a confirmat marţi că un militar american probabil că a fost prins de către militari nord-coreeni după ce a trecut frontiera fortificată şi aprig păzită dintre cele două Corei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.