Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), dar lansarea pare că a eşuat, a indicat armata sud-coreeană, a doua zi după o serie record nord-coreeană, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Washingtonul condamnă lansarea unei rachete intercontinentale de către Coreea de Nord

"Lansarea unui ICBM de către Coreea de Nord s-a soldat într-adevăr cu un eşec", a declarat armata de la Seul. 

Prima rachetă, trasă cu puţin timp înainte de ora 8 a.m. (miezul nopţii la Paris), s-a îndreptat spre Marea Japoniei, la est de peninsulă. Mesaje de avertizare au fost difuzate rapid pe undele japoneze de către autorităţi, invitând populaţia să se adăpostească.

Alerta a fost ridicată rapid: racheta nu a traversat în cele din urmă arhipelagul, "dar a dispărut deasupra Mării Japoniei", a declarat ministrul japonez al Apărării, Yasukazu Hamada.



Această rachetă "cu rază lungă de acţiune" a fost numită "rachetă balistică intercontinentală" (ICBM) de către Seul, în condiţiile în care a fost considerată iniţial o "rachetă neidentificată", explică agenţia de presă Yonhap.

Potrivit autorităţilor sud-coreene, racheta a fost trasă din regiunea Sunan, la nord de Phenian. Aceasta este prima lansare ICBM din nord de la sfârşitul lunii mai, a confirmat armata de la Seul pentru Yonhap.

Alte două rachete "cu rază scurtă de acţiune" au fost, de asemenea, lansate de Coreea de Nord, joi. Miercuri, Phenianul a lansat deja 23 de rachete, dintre care una trecuse "Northern Limit Line" (NLL) care prelungeşte graniţa terestră inter-coreeană pe mare, rămânând în acelaşi timp în apele internaţionale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.