Coreea de Nord a lansat, duminică, două rachete balistice în apele din largul coastei estice, au declarat oficiali sud-coreeni şi japonezi, citaţi de AP şi Reuters. Iniţial se anunţase că este vorba de o singură rachetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Statului Major Comun din Coreea de Sud a declarat că lansarea a avut loc duminică dimineaţă. Rachetele ar fi fost lansate la o distanţă de 50 de minute.

Garda de Coastă a Japoniei a declarat că a fost informată de Ministerul Apărării că acestea au aterizat în apele dintre Japonia şi Peninsula Coreeană, dar nu a spus cât de aproape de coasta japoneză.

Ministrul adjunct al apărării din Japonia, Toshiro Ino, a declarat că rachetele balistice lansate din Coreea de Nord par să fi aterizat în afara zonei economice exclusive (ZEE) a Japoniei.

Rachetele au zburat la o altitudine de 550 km şi au acoperit o rază de acţiune de 250 km , potrivit Ministerului japonez al Apărării

Lansarea vine la două zile după ce Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes un motor de rachetă alimentat cu combustibil solid, o evoluţie care ar putea face ca regimul lui Kim Jong Un să fie capabil să lanseze într-un mod mai rapid şi mai fiabil o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) în viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.