Coreea de Nord a lansat vineri două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, a anunţat armata sud-coreeană, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: "Armata noastră a reperat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune lansate de Coreea de Nord în Marea de Est, din zona Sunan din Phenian, astăzi, în jurul orei 16:32 (07:32, ora României)", a declarat Statul Major interarme al Coreeai de Sud, referindu-se la marea cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei.

"Armata noastră îşi menţine poziţia de pregătire deplină" şi cooperează "îndeaproape cu Statele Unite" intensificându-şi "monitorizarea şi vigilenţa", precizează comunicatul.

Coreei de Nord a făcut în noiembrie un test cu cea mai avansată rachetă balistică intercontinentală (ICBM) a sa, în timp ce SUA şi Coreea de Sud avertizeză de luni de zile că Phenianul se pregăteşte să efectueze al şaptelea său test nuclear.

Influenta soră a liderului Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a declarat, la începutul acestei săptămâni, că Nordul a dezvoltat o tehnologie avansată pentru a capta imagini din spaţiu cu ajutorul unui satelit de spionaj.

Lansarea de vineri a avut loc la câteva ore după ce Casa Albă a declarat că Phenianul a livrat arme grupului militar privat rus Wagner. Într-o declaraţie difuzată de agenţia de ştiri de stat KCNA, Ministerul de Externe al Coreei de Nord a negat orice comerţ cu arme cu Rusia, afirmând că povestea a fost "inventată de forţe necinstite".

CITEȘTE ȘI Coreea de Nord a început să livreze echipament militar organizaţiei paramilitare ruse Wagner, acuză Casa Albă. Grupul paramilitar, pe cale să devină o putere ”rivală” a armatei regulate ruse, avertizează Consiliului Securităţii Naţionale al Casei Albe

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Coreea de Nord a lansat vineri o rachetă balistică spre marea din largul coastei sale estice, au anunţat armata sud-coreeană şi paza de coastă japoneză, relatează Reuters.

Coreea de Nord lansase şi duminică două rachete balistice cu rază medie de acţiune în largul coastelor sale estice, afirmând că este un test "important" pentru programul său de sateliţi de spionaj pe care intenţionează să îl finalizeze până în aprilie.

Phenianul a procedat în acest an la un număr fără precedent de teste cu rachete.

CITEȘTE ȘI Sora lui Kim Jong Un anunţă un posibil test cu rachetă intercontinentală trasă „pe traiectoria normală”


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.