Cinci persoane au fost găsite moarte în urma prăbuşirii unui elicopter în Italia, iar doi dintre pasageri rămân dispăruţi, au anunţat, sâmbătă, salvamontiştii, a relatat agenţia de presă Ansa, citată de Reuters. Încă două persoane au fost găsite moarte la locul accidentului. În total, şapte persoane au decedat, patru de naţionalitate turcă şi două de naţionalitate libaneză, au anunţat autorităţile locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Serviciile de salvare i-au găsit morţi pe cei şapte pasageri din elicopter, patru de naţionalitate turcă şi doi de naţionalitate libaneză, care se aflau într-o călătorie de afaceri în Italia, precum şi pe pilotul italian”, a anunţat biroul prefectului din oraşul Modena.

Elicopterul a fost găsit într-o zonă montană de-a lungul graniţei dintre Toscana şi regiunea Emilia Romagna, se arată în comunicat.

Procurorii au izolat zona în cadrul anchetei incidentului.

”Am luat coordonatele, ne-am dus la locul accidentului şi am găsit totul ars. Elicopterul este practic în interiorul unei văi, lângă un pârâu”, a spus un salvamontist într-un videoclip postat pe contul de Twitter al Forţelor Aeriene Italiene.

Oamenii de afaceri turci au lucrat pentru Eczacibasi Consumer Products, o subsidiară a grup industrial turc Eczacibasi.

Elicopterul era un AW119 Koala produs de compania din domeniul apărării Leonardo, a declarat pentru Reuters o persoană familiar accidentului.

Agenţia de presă Ansa a relatat că Leonardo este deţinută de compania de transport şi întreţinere aeronautică Avio Helicopters, cu sediul în Thiene, în nordul Italiei.
 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Elicopterul a decolat joi din oraşului italian Lucca din regiunea Toscana şi se îndrepta spre oraşul nordic Treviso când a dispărut de pe ecranele radarului din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile deasupra unei zone deluroase şi împădurite.

La bordul elicopterului se aflau şapte persoane, inclusiv patru oameni de afaceri turci care lucrau pentru compania Eczacibasi Consumer Products, care au participat la un târg de tehnologii de hârtie, a transmis compania într-un comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.