Preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin au discutat, sâmbătă, la telefon, timp de o oră şi două minute. Consilierul prezidenţial rus Iuri Uşakov a descris apelul telefonic de sâmbătă, dintre preşedintele american Joe Biden şi liderul rus Vladimir Putin ca fiind "echilibrat şi de afaceri", dar a spus că Statele Unite şi NATO nu au reuşit să abordeze principalele preocupări de securitate ale Rusiei, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Discuţia telefonică dintre Biden şi Putin a fost "echilibrată şi de afaceri", afirmă un consilier prezidenţial de la Kremlin

Potrivit unui oficial de la Casa Albă, discuţia a început la ora 16.04 GMT şi s-a încheiat la ora 17.06 GMT.

"Preşedintele Biden a fost clar că, dacă Rusia întreprinde o invadare a Ucrainei, Statele Unite, împreună cu aliaţii şi partenerii noştri, vor răspunde decisiv şi vor impune Rusiei costuri rapide şi severe. Preşedintele Biden a reiterat că invazie rusă a Ucrainei ar produce suferinţe umane pe scară largă şi va diminua poziţia Rusiei. Preşedintele Biden i-a spus clar preşedintelui Putin că, deşi Statele Unite rămân angajate ]n efortul diplomaţtic, în deplină coordonare cu aliaţii şi partenerii noştri, suntem la fel de pregătiţi pentru alte scenarii", se arată într-un comunicat al Casei Albe.

 

Tot sâmbătă, Putin a discutat la telefon aproape două ore cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.