Un bărbat a fost arestat după ce s-a baricadat într-o clădire a Consulatului Iranului la Paris, în arondismentul al XVI-lea, dezvăluie postul Europe1, o informaţie confirmată de poliţie cotidianului Le Figaro. Bărbatul a fost arestat, iar forţele de ordine au îndepărtat orice temeri vizând consulatul şi vehiculul acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi (vineri), către ora (locală) 11.00 (12.00, ora României), un bărbat a fost văzut de către un singur martor intrând în (sediul) Consulatului Iranului de pe strada Fresnel,în (arondismentul) 16, purtând o grenadă sau o vestă explozivă”, a declarat Le Figaro o sursă de la Prfectura Poliţiei parisului.

”Prefectul poliţiei a mobilizat BRI”, Brigada de Căutare şi Intervenţie, o unitate de elită a poliţiei, declară prefectura.

Consulatul iranian a transmis o ”cerere de intervenţie”, precizează Prefectura Poliţiei Parisului.

Potrivit BFMTV, un bărbat a fost arestat, fără explozivi asupra sa, la ieşirea din misiune.

”Niciun material exploziv nu a fost găsit în acest stadiu”, a declarat AFP o sursă judiciară.

O sursă din poliţie a declatat Le Figaro că bărbatul ”purta o vestă cu buzunare mari în care se aflau trei grenade ofensive false”.

Îndoieli au fost ridicate în sediul consulatului şi în vehiculul bărbatului, potrivit altei surse.

Cartierul în care se află Consulatul Iranului, situat pe bulevardul Iéna, a fost complet încercuit.

Un dispozitiv impresionant de securitate se afla la faţa locului, potrivit unui jurnalist AFP.

Traficul pe liniile de metrou 9 şi 6 care deservesc staţia Trocadéro -cea mai apropiată de consulat - a fost întrerupt, a anunţat pe X RATP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.