Un avion Boeing 737 al liniilor aeriene ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbuşit miercuri, la puţin timp de la decolarea de pe aeroportul din Teheran. Nimeni nu a supravieţuit, au anunţat preprezentanţii aeroportului. Cea mai mare parte a pasagerilor erau iranieni, urmaţi ca pondere de canadieni. Pentru moment, Ucraina respinge speculaţiile conform cărora o rachetă s-ar fi putut afla la originea prăbuşirii avionului, spunând că, acestea sunt doar manipulări, în absenţa unor concluzii oficiale ale anchetei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Ucraina a precizat că este prea devreme pentru a comenta cauza prăbuşirii.

"Orice variante înainte concluziilor oficiale reprezintă doar manipulare”, a declarat premierul Oleksiy Honcharuk, răspunzând unei întrebări referitoare la speculaţiile că o rachetă ar fi provocat prăbuşirea avionului. 

El a precizat că Ucraina a solicitat să se alăture anchetei iraniene privind accidentul aviatic.

Victimele accidentului includ 82 de iranieni, 63 de canadieni, 10 suedezi, patru afgani, trei germani şi trei britanici, conform ministrului de Externe ucrainean, citat de CNN.

De asemenea, Compania Aerienă Internaţională ucraineană a anunţat că avionul era un Boeing 737-800 NG, "construit în 2016 şi livrat direct companiei de producător”

De asemenea, compania a anunţat că avionul a dispărut de pe ecranele radarelor la câteva minute de la plecarea din Teheran.

UPDATE - Toţi pasagerii şi membrii echipajului au murit.

Un reprezentant al Aeroportului Internaţional Imam Khomeini, de unde a decolat avionul Boeing 737, a precizat că erau 176 de persoane la bord - 167 de pasageri şi nouă membri ai echipajului.

Ambasada Ucrainei în Irak a transmis pentru CNN că încearcă să stabilească lista pasagerilor, că nu există un număr final al victimelor şi că se află în contact cu echipele de salvare.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Avionul ucrainean Boeing-737 cu 180 de pasageri la bord s-a prăbuşit la puţin timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, conform agenţiei de stat Fars, citată de BBC.

Informaţiile preliminare indică faptul că avionul avea destinaţia Kiev.

Echipe de salvare au fost trimise în zonă.

”Avionul a luat foc, dar am trimis echipe de salvare şi poate vom putea salva câţiva pasageri”, a declarat Pirhossein Koulivand, şeful serviciilor iraniene de urgenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.