Armata ucraineană a anunţat că paraşutişti ruşi au aterizat la Harkov pentru a ocupa oraşul asediat. Potrivit armatei, atacul aerian a început exact în momentul în care sirenele de raid aerian s-au activat în Harkov şi în zona învecinată, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Cel puţin 21 de persoane au fost ucise şi 112 rănite în bombardamentele din Harkov

 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Cu toate acestea, guvernatorul Administraţiei Regionale de Stat Harkov, Oleh Synegubov, a declarat că toate atacurile ruseşti „au fost respinse” şi poziţiile au fost menţinute, în ciuda bombardamentelor puternice asupra Harkovului de marţi şi din cursul nopţii.
 
Guvernatorul a mai spus că „inamicul rus a suferit pierderi semnificative”.
 
Trupele ruse au pătruns în zonele de nord-est şi de nord ale oraşului.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Mai mult decât atât, armata a mai menţionat că trupele ruse au atacat un spital militar regional, iar luptele sunt în desfăşurare.

Harkov a fost în centrul mai multor atacuri violente lansate de ruşi în Ucraina pe parcursul ultimelor zile.

Marţi, o rachetă a lovit sediul administraţiei locale al Harkovului, al doilea oraş ca suprafaţă din Ucraina, în jurul orei 08:00, ora locală.

Maşinile şi clădirile din proximitatea bombardamentului au fost avariate, iar peste 20 de persoane au fost rănite.

Un alt bombardament a avut loc, în cursul zilei de marţi, într-unul dintre cartierele rezidenţiale din Harkov.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit atacul drept crimă de război. Cel puţin 17 persoane au fost ucise marţi la Harkov, iar alte zeci au fost rănite, potrivit Serviciului de Urgenţă al Ucrainei. Unii analişti au speculat că loviturile de artilerie asupra comunităţilor rezidenţiale ar putea fi un efort al Rusiei de a slăbi înverşunarea Ucrainei de a lupta, mai precizează sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.