Un bărbat din Sri Lanka, Ahamed Milhan Hayathu Mohamed, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat împreună cu alţi patru suspecţi într-o ţară nedezvăluită din Orientul Mijlociu, în urma publicării de către Interpol a unei ”notiţe roşii”, unul dintre presupuşii organizatori ai atentatelor sângeroase de la 21 aprilie în Sri Lanka, soldate cu 258 de morţi şi aproape 500 de răniţi în opt locuri, a anunţat organizaţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei de la Colombo, cei cinci bărbaţi au fost arestaţi la Jeddah, în Arabia Saudită. Ele l-au prezentat pe Ahamed Milhan Hayathu Mohamed drept ”un lider de rang înalt” din cadrul National Thowheeth Jama'ath (NTJ), o organizaţie jihadistă suspectată că se află la originea atacurilor.

Atacurile, comise în opt locuri, s-au soldat cu 258 de morţi şi aproape 500 de răniţi.

Organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat aceste atacuri.

”Arestarea şi extrădarea unuia dintre suspecţii-cheie în atacurile cu bombă din Sri Lanka reprezintă o etapă importantă a anchetei”, şi-a exprimat satisfacţia secretarul general al organizaţiei Jürgen Stock, citat vineri într-un comunicat.

Imediat după atentate, organizaţia de colaborare în domeniul poliţiei, cu sediul la Lyon, în Franţa, a trimis o echipă să ajute autorităţile locale şi care a rămas în ţară până la 22 mai.

Autorităţile din Sri Lanka au anunţat luna trecută arestarea a doi suspecţi în Qatar şi Arabia Saudită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.