Unul dintre cei patru agenţi din cadrul Poliţiei din Minneapolis implicaţi în arestarea în care a murit George Floyd la 25 mai, Thomas Lane, a fost eliberat pe cauţiune, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Thomas Lane, în vârstă de 37 de ani, concediat de Poliţia din Mineeapolis, la fel ca ceilalţi trei agenţi, a părăsit închisoarea comitatului Hennepin.

Cauţiunea în vederea eliberării sale provizorii a fost stabilită la 750.000 de dolari.

Suma a fost strânsă pe o platformă de finanţare participativă, a declarat pentru cotidianul din Minneapolis Star-Tribune avocatul său, Earl Gray.

Thomas Lane şi alţi doi agenţi din cadul poliţieilocale au fost inculpaţi de complicitate la omorul fără premeditare al lui George Floyd, a cărui moarte a provocat un val de furie şi manifestaţii împotriva rasismului, violenţei poliţiei şi inegalităţilor rasiale.

Agentul alb Derek Chauvin, care şi-a ţinut genunchiul pe gâtul lui George Floyd, timp de opt minute şi 46 de secunde, în timp ce afroamericanul spunea că nu poate respira, este principalul inculpat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.