Unu din şase soldaţi israelieni ucişi de la începutul ofensivei terestre în Fâşia Gaza a murit fie în urma unor accidente, fie a fost omorât de propriii camarazi în urma unor erori de comunicare, a anunţat luni armata israeliană, relatează The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit bilanţului anunţat luni de armată, 172 de soldaţi au fost ucişi de la începutul ofensivei terestre israeliene în Fâşia Gaza, declanşate la 27 octombrie, şi peste 937 au fost răniţi.

Dintre aceştia, 29 nu au murit din cauza focului inamic: 18 au fost ucişi de aşa-zisele focuri „prieteneşti” venite de la propriii camarazi, doi au fost victime ale unor împuşcături accidentale, iar alţi nouă au murit în diverse accidente, cum ar fi, de pildă, explozia de muniţie, şrapnel provenit de la demolările controlate sau călcarea de vehicule blindate.

De la începutul războiului, la 7 octombrie, când Hamas a comis cel mai grav masacru din istoria Israelului, 506 militari israelieni şi-au pierdut viaţa.

Bilanţul include datele înregistrate până la 30 decembrie.

Armata israeliană spune că au fost o multitudine de motive care au dus la aceste accidente mortale în propria tabără, inclusiv numărul mare de forţe care operează în Gaza, probleme de comunicare între aceste forţe, soldaţi epuizaţi care nu mai sunt atenţi la regulamente.

În prezent, în Gaza se află zeci de mii de forţe de infanterie, tancuri şi alte trupe care participă la ofensiva terestră a Israelului împotriva Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.