Uniunea Europeană va trimite o „misiune civilă” în Armenia de-a lungul graniţei cu Azerbaidjan pentru a „construi încrederea” între cele două ţări şi a contribui la demarcarea frontierelor, au anunţat, vineri, părţile interesate, la finalul unei întâlniri cvadripartite cu Franţa, la Praga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Misiunea va începe în octombrie pe o durată maximă de două luni. Obiectivul acestei misiuni este de a construi încredere şi, prin rapoartele sale, de a contribui la comisiile de demarcare a graniţei", se arată într-o declaraţie comună publicată la rezultatul discuţiilor dintre premierul armean Nikol Paşinian, preşedintele Azerbaidjan Ilham Aliev, şeful statului francez Emmanuel Macron şi preşedintele Consiliului European Charles Michel.

Confruntări sângeroase, soldate cu peste 300 de morţi, au izbucnit la 13 septembrie la frontiera dintre cele două ţări, care se acuză reciproc de aceste confruntări armate, cele mai violente de la Războiul din 2020 privind preluarea controlului enclavei separatiste azere Nagorno Karabah.

 

 



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.