Miniştrii Energiei ai Uniunii Europene se vor reuni pentru o întâlnire de urgenţă cât mai curând posibil pentru a discuta ”măsuri specifice de urgenţă cu scopul de a aborda situaţia energetică”, a anunţat, vineri, guvernul ceh, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul ceh Petr Fiala a scris pe Twitter că preşedinţia cehă ”va convoca o reuniune urgentă a miniştrilor Energiei pentru a discuta măsuri specifice de urgenţă cu scopul de a aborda situaţia energetică”.

”Suntem într-un război energetic cu Rusia, care dăunează întregii Uniuni Europene”, a scris, vineri, pe Twitter Jozef Sikela, ministrul ceh al Industriei şi Comerţului.

”În acord cu Comisia Europeană şi cu premierul Petr Fiala, voi propune convocarea unei reuniuni extraordinare a Consiliului Energetic al UE cât mai curând posibil”, a adăugat el.

Republica Cehă deţine în prezent preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.