Cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene au înăsprit textul rezoluţiei propusă pentru Brexit la summităul organizat în această săptămână de Consiliul European ca răspuns la declaraţiile secretarului pentru Brexit al Regatului Unit, David Davis, care a spus că înţelegerea cu Uniunea Europeană este mai mult "o declaraţie de intenţii decât un document cu statut de lege”, notează Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unei întâlniri premergătoare summitului, reprezentanţii celorlalte 27 de membre ale Uniunii Europene au modificat declaraţia privind Brexitul.

Noul text stipulează că Marea Britanie va rămâne membru al pieţei de schimb pentru o perioadă de tranziţie. În acest timp se va supune tuturor legilor Uniunii Europene şi intr[ în jurisdicţia Curţii Europene de Justiţie. Acest lucru a fost întotdeauna un aspect clar pentru membrii UE, însă în noul document totul va fi precizat mult mai explicit pentru a se evita „orice fel de ambiguitate”, conform unui diplomat al UE.

Explicând cum s-ar derula această perioadă de tranziţie, documentul precizează că Regatul Unit nu va avea niciun reprezentant la vreo instituţie a Uniunii Europene „nici ca membru sau ca observator”, a adăugat diplomatul.

Mişcarea vine ca răspuns la interviul dat de David Davis pentru BBC, în care a spus că Regatul Unit nu va trimite bani către Uniunea Europeană dacă nu este negociată o înţelegere privind piaţa de schimb. „Fără o înţelegere nu plătim niciun ban”, a spus David.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.