Unioniştii DUP au acceptat sâmbătă seara de principiu un acord bazat pe ”încredere şi sprijin” pentru a menţine la conducere un executiv conservator al Theresei May, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conservatorii au nevoie de opt parlamentari pentru a-şi asigura o majoritate de lucru în Camera Comunelor, în vreme ce unioniştii nord-irlandezi au câştigat zece poziţii în alegerile anticipate convocate de Theresa May tocmai pentru a consolida o majoritate existentă a conservatorilor înainte de negocierile pentru Brexit.

O delegaţie conservatoare a mers sâmbătă la Belfast pentru a negocia o posibilă coaliţie, care să garanteze rămânerea premierului May pe Downing Street.

Însă, un asemenea acord bazat pe ”încredere şi sprijin” sugerează o coaliţie ceva mai informală între conservatori şi DUP.

Un asemenea acord înseamnă că unioniştii nord-irlandezi vor trebuie să-i susţină pe conservatori doar în probleme cheie, precum trecerea bugetului sau a legii de Brexit prin Camera Comunelor.

Reprezentanţii Downing Street au precizat că detaliile acestui acord vor fi discutate la şedinţa săptămânală de luni a Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.