Reprezentanţii UniCredit au dezvăluit miercuri dimineaţă că hackerii au obţinut acces la datele a aproximativ 400.000 de clienţi italieni, în urma a două atacuri cibernetice separate care au lovit în ultimele zece luni cea mai mare bancă din Italia, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi, parolele clienţilor nu au fost furate de către hackeri în urma atacurilor cibernetice, care au avut loc în septembrie-octombrie 2016 şi în iunie-iulie 2017. Aceştia au obţinut, în schimb, acces la datele personale şi detaliile financiare a aproximativ 400.000 de clienţi ai UniCredit.

Aceste atacuri cibernetice au vizat un partener comercial extern al băncii, care nu a fost identificat de către UniCredit.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

De asemenea, reprezentanţii băncii nu au explicat cum hackerii au reuşit să obţină acces la date sau când au fost descoperite aceste atacuri cibernetice. O sursă apropiată susţine că reprezentanţii băncii au descoperit abia luni sau marţi cele două atacuri cibernetice care au expus datele clienţilor UniCredit.

”Banca a adoptat imediat toate măsurile necesare pentru a preveni o repetare a unui asemenea atac”, au declarat reprezentanţii băncii, care au informat deja autorităţile abilitate în acest sens din Italia.

Însă, directorul departamentului de tehnologie a informaţiei a explicat că datele accesate de hackeri nu au permis efectuarea vreunei tranzacţii financiare dintr-un cont UniCredit.

”Nu ştim de ce au fost obţinute aceste date”, a declarat Daniele Tonella.

În ultimii ani, atacurile cibernetice asupra unor bănci au devenit din ce în ce mai sofisticate şi au rezultat în pierderi financiare din ce în ce mai mari. Aceste atacuri au evoluat dincolo de simple breşe de securitate, prin care sunt furate date personale, la atacuri de timp denial-of-service, care au doborât serviciile de banking online pentru zile întregi şi chiar au pătruns în inima sistemului bancar.

În noiembrie, mai mulţi hackeri au furat peste 2,5 milioane de lire sterline de la Tesco Bank din Marea Britanie.

Acţiunile UniCredit au scăzut cu 0,9 procente la deschiderea burselor, după dezvăluirea atacurilor cibernetice care au lovit banca din Italia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.